Heine og Shirov delte i Drammen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Peter Heine Nielsen følger interesseret McShane-Lie. © Rune Elven

Med en relativt hurtig remis med sort i sidste runde af Smartfish Chess Masters sikrede Peter Heine Nielsen sig turneringssejren i den stærke turnering i Drammen. Dermed kunne danskeren i ro og mag følge de resterende partier, hvor både Shirov og McShane med gevinster kunne nå op på deling. Det lykkedes kun for Shirov, der med sikker hånd vandt over Macieja. Væsentlig interesse rettede sig forståeligt mod partiet McShane-Lie, hvor englænderen altså kunne nå op og dele førstepladsen, mens nordmanden ville sikre sig sin afgørende stormesternorm, hvis han ikke tabte. Efter en lidt presset stilling i åbningen, lykkedes det Lie at finde en lang og flot kombination, der mere eller mindre afviklede til remis. En imponerende præstation af den 24-årige nordmand, der først i allersidste øjeblik kom med i turneringen pga. Agdesteins afbud.

9. runde (05.01):
Johannessen   – Nielsen      remis
McShane       – Lie          remis
Shirov        – Macieja      1 – 0
Carlsen       – Khalifman    remis
Korchnoi      – Stefanova    1 – 0

Slutstillingen:
1-2. GM Shirov (Spanien), GM Nielsen (Danmark) 6.0; 3. GM McShane (England) 5.5; 4-6. IM Lie (Norge), GM Korchnoi (Schweiz), GM Macieja (Polen) 4.5; 7-8. GM Khalifman (Rusland), GM Johannessen (Norge) 4.0; 9-10. GM Carlsen (Norge), GM Stefanova (Bulgarien) 3.0.

Her bryder Shirov igennem og sikrer sig delt turneringssejr:

Shirov vandt over Macieja og nåede op på delt førsteplads. © Rune Elven

 Alexei Shirov (2726)
 Bartlomiej Macieja (2613)
Drammen 2005

22.h6! gxh6 23.Th5 Tg7?
23…Td8 skulle forsøges, da 24.Txf5 så besvares med 24…Txd3!.
24.Txg7 Sxg7 25.Txh6 Tf8 26.Th7 Tg8 27.Lg5 Se8 28.f4 Tg7 29.Th8 Lc6 30.Tf8 Kd7 31.Kb2 b5 32.Lh6 Tg1 33.Txf7+ 1-0

Den åbne turnering blev vundet af pointslugerne IM Bartel (Polen) og GM Mikhalevski (Israel), der begge lavede imponerende 8/9. På 3. pladsen fulgte IM Kristjansson (Island), der med 7 point scorede nok til en stormesternorm – ligesom turneringsvinderen, Bartel.

Drammen International