You are currently viewing Græsk dominans i Nato Skak Mesterskaberne

Græsk dominans i Nato Skak Mesterskaberne

Finn Stuhr skriver til skak.dk fra Rhodos:

Hjemmefordel eller ej, Det græske hold dominerede i dette års Nato Skak mesterskaber der blev afviklet på den græske ø Rhodos.

Årets Natomesterskaber har er afsluttet på den kendte græske turistø Rhodos, hvor de 150 spillere og pårørende boede og spillede på det 5 stjernede hotel Rodos Palace

Med pointrekord på ikke mindre end 24 point vandt holdet fra Grækenland suverænt foran Tyskland med 20 point og Polen på tredjepladsen også med 20 point men med dårligere korrektion.

Individuelt blev det også grækere der dominerede med 4 spillere på de første 6 pladser med Dimitris Alexakis  som vinder med 6,5/7

Danmark sluttede på en 7. plads i holdkonkurrencen og de danske individueller resultater:

11. Finn Pedersen         5 point – fotoet øverst i artiklen.
42. Jan Mose Nielsen    4 point
52. Erik Nilsson           3,5 point
57. Gert Aagaard         3,5 point
101 Finn Stuhr             2,5 point

I Lynskakmesterskabet fin danskerne også sekundære placeringer.

Værterne havde gjort lidt ekstra ud af præmierne, hvor der foruden de traditionelle præmier også var medaljer til bedste veteraner, bedste kvinder mv.