You are currently viewing Rapport fra Prag (2)

Rapport fra Prag (2)

Shanne Hedegaard har sendt en rapport hjem til skak.dk fra anden runde ved European Youth Chess Championship 2024 i Prag:

På andendagen ved U-EM mødtes de spillere der havde lyst, til fælles forberedelse i et af fællesarealerne på hotellet. Formiddagstimerne gik med at finde de forskellige danskeres modstandere og efterfølgende finde idéer til åbningen. Efter et par timers forberedelse, gik vi alle til frokost. På hotellet bliver der hver dag serveret tre måltider – og til hvert måltid er der også dessertbuffet (også til morgenmad!). Det er muligt at vælge mellem tre restauranter, og jeg havde personligt fået den gode idé, at jeg ville skifte restaurant når jeg blev træt af den nuværende – det var derfor altså til min store skuffelse, da en forældre fortalte, at der blev serveret det samme i alle tre restauranter…

Under dagens runde, sad forældre og søskende samlet i den japanske have, hvor der blev drukket øl, spillet brætspil og hyggesnakket indtil spillerne kom tilbage fra deres parti. På bordet står der fast hver dag et skakbræt som spillerne kan sætte sig ved hvis de ønsker at få gennemgået deres parti af enten mig eller Rasmus. Oftest byder andre af de danske spillere også gerne ind med idéer til stillingen, så ingen varianter bliver overset!

Skakmæssigt var det ikke danskerne bedste dag, da der samlet blev scoret 8/22. En ting man helt klart skal vænne sig til under turneringen, som nævnes af flere spillere, er at der ikke gives ny tid ved træk 40, og man skal derfor passe på tidsforbruget fra start. En af dem der havde styr på det hele i dag var Anna Sofie Li der er seedet 5’er i G14. Inden partiet forberedte hun Semi-Slavisk, hvilket også kom på brættet. Hun havde styr på både på tid og stilling, og kunne derfor tage hele pointet. Anna er dermed blandt de seks danskere der stadig kan svare med “hvor mange runder har vi spillet?” hvis hun bliver spurgt om hvor mange point hun har!

Anna Sofie Li – perfekt score efter 2 runder

Resterende program for Individuelt EM:
Lørdag den 24. august: kl. 15:00: 3. runde
Søndag den 25. august kl. 15:00: 4. runde
Mandag den 26. august kl. 15:00: 5. runde
Tirsdag den 27. august: Fridag
Onsdag den 28. august kl.15:00: 6. runde
Torsdag den 29. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag den 30. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag den 31. august: kl. 15:00: 9. runde

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.eycc2024.eu/

Link til resultater fra turneringen på chess-results: HER

Link til live på Lichess: HER