You are currently viewing Kort nyt uge 21

Kort nyt uge 21

Heroes I. Som vi tidligere har skrevet, var der den den 16. maj fernisering på projektet Heroes I på Aalborg Katedralskole. Fotoet øverst i artiklen samt dette album er fra den begivenhed. Foto Søren Elgaard.


Mogens Thuesen sluttede som nummer 10 i den åbne turnering Pfingst-Open Milbertshofen i München. Scoren var 6 af 9, men da alle spillere havde lavere rating end Mogens, var det omkring et point under forventet score.

Link til resultater: HER


Efter denne turnering fortsatte Mogens Thuesen videre til endnu en turnering i München, denne gang i selskab med IM Uffe Vinther-Schou. Muenchner Open A 2024 im 2. Muenchner Schachfestival. Denne turnering er væsentligt stærkere end den første med deltagelse af 10 stormestre i et felt på 132 spillere. De to danskere tørnede sågar sammen i første runde, hvor det blev til en sejr til IM Uffe Vinther-Schou.

I anden runde mødte Uffe den stærke ukrainske stormester Pavel Eljanov (2676), og stod fint undervejs inden stormesteren tog hele pointet.

Link til live på Lichess: HER

Link til resultater fra turneringen: HER

Link til hjemmesiden for turneringen: https://schachfestivalmuenchen.de/en/Tournaments/


I sidste uge nævnte vi i Kort nyt, at bogen “skak, historien og teknikken” udkommer. Det er nu muligt at bestille den på hjemmesiden: https://www.skaktraening.dk/cart/207123-Bog-SKAK-Historien-og-Teknikken