You are currently viewing Dansk Skoleskak opretter Skakkens Hus

Dansk Skoleskak opretter Skakkens Hus

Dansk Skoleskak har i dag offentliggjort en stor nyhed.

Engang i løbet af 2024 åbner Dansk Skoleskak Skakkens Hus i København. Adressen bliver Sølvgade 15, og hjernens motionscenter, som Dansk Skoleskak kalder det, vil blive på hele 750 m2.

Men allerede den 27. september kl. 14:00 åbner Skakkens Hus, hvor alle interessanter har mulighed for at komme forbi og være med til at medudvikle Skakkens Hus, hvorefter en større ombygning sættes i gang.

Dansk Skoleskak har indhentet en massiv fondsstøtte for at kunne realisere dette projekt. Ud over det indledende bidrag fra A.P. Møller Fonden på 7,5 mio. kr., støtter den filantropiske forening Realdania med 5 mio. kr. og Area9 Innovation ApS med 1 mio. kr. Sammen med opbakning fra bl.a. Otto Mønsteds Fond, Ole Kirk’s Fond, Nykredits Fond, virksomheder og private, kan realiseringen af Skakkens Hus begynde. Støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, sikrer også royal opbakning til initiativet tæt på Kongens Have.

Mange kendte skakspillere er blevet ambassadører for det nye skakhus. Tidligere verdensmester Magnus Carlsen er en af dem, og han udtaler: ”Skakkens Hus – hjernens motionscenter er visionært og inspirerende. Det skaber nye muligheder for skoleskak og bringer skakspillet længere frem i lyset. Jeg håber, det kan vise vejen, så vi en dag får et lignende initiativ i Norge og andre steder i verden.” Andre kendte ambassadører er GM Peter Heine Nielsen, GM Nils Grandelius, GM Jesper Søndergaard Thybo og WFM Ellen Fredericia Nilssen.

I forbindelse med etableringen af Skakkens Hus udtaler Dansk Skak Unions formand Poul Jacobsen: Det er en dejlig nyhed, som Dansk Skak Union håber bliver til stor glæde for Dansk Skoleskak, og også for generel udbredelse af skak på alle niveauer og alderstrin i Danmark.

Link til Dansk Skoleskak: https://skoleskak.dk/skakkens-hus-aabner-i-2024/