You are currently viewing IM-norm til Viktor Haarmark i CCC 2023

IM-norm til Viktor Haarmark i CCC 2023

I BMS internationale turnering Copenhagen Chess Challenge vandt FM Viktor Haarmark Nielsen fra ØBRO IM-gruppen med 6½ point af 9 og opnåede dermed sin anden IM-norm. Viktors første IM-norm blev scoret sidste år i Skanderborgs Smuk Skak GM 2022.

Billedet øverst i artiklen af Viktor Haarmark Nielsen er taget af Jesper Simonsen.

Som vi skrev i midtvejsrapporten, var der ikke mange udsigter til normer i CCC 2023. Kravet til Viktor Haarmark Nielsen var inden de sidste fire runder, at alle partier skulle vindes. Det blev de, en imponerede slutspurt af Viktor Haarmark, der samtidig vinder 30 Elo-point, så tallet nu er 2375. For at blive International Mester skal han nu score en IM-norm i en Schweizer-turnering med mindst 40 deltagere samt opnå 2400 rating.

I næstsidste runde vandt Viktor Haarmark Nielsen over IM Bjarke Sahl, der i dag repræsenterer Norge i FIDE-regi, men er dansk født.

Et andet af Københavns store talenter, FM Nicolai Kistrup, var meget tæt på en IM-norm, men Kistrup måtte nøjes med en remis i sidste runde mod klubkammeraten fra BMS, IM Bjarke Sahl. Nicolai Kistrup startede turneringen med to nederlag, men scorede så 6 point i de sidste 7 partier.

FM Nicolai Kistrup fra den arrangerende klub BMS lod sig ikke slå ud af en dårlig start og endte på andenpladsen i IM-gruppen. Foto: Jesper Simonsen

Tredjepladsen gik til FM Jens Albert Ramsdal fra Sk1968, der ligesom Kistrup startede turneringen med to nederlag. Da normmulighederne var forsvundet efter 4. runde, skruede aarhusianeren op for spillestyrken og satte 4½ af 5 mulige point ind i turneringsskemaet.

IM-gruppen var præget af stor kampvilje, kun 12 af de 45 partier i gruppen endte remis.

I GM-gruppen delte de tre Internationale mestre Filip Boe Olsen, Nikolaj Mikkelsen og Jung Min Seo sejren med 6 point af 9 mulige. Alle tre forblev ubesejrede i turneringen, men endte et point fra GM-normen. GM Yuri Solodovnichenko fra Ukraine var alene i spidsen efter 6. runde, men løb ind i to nederlag i træk, og måtte i slutstillingen nøjes med 4. pladsen lige uden for præmierne.

IM Filip Boe Olsen er netop blevet student, og vil det næste års tid hellige sig skakken. Foto: Jesper Simonsen

Alle partier i sidste runde i GM-gruppen endte remis, men ikke et eneste var en hurtig halv. Gruppen var bare meget jævnbyrdig, så der blev leveret fin kampskak på Tapeten i Ballerup.

IM Nikolaj Mikkelsen fra BMS spillede sin første turnering i fem år. Delt førsteplads og ratingfremgang må siges at være godkendt. Foto: Jesper Simonsen

Link til resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28175. Klik på et resultat for at gennemspille partiet.

Skakklubben BMS: www.bmsskak.dk