You are currently viewing Uafgjort inden sidste parti

Uafgjort inden sidste parti

En vinder af det 14. og sidste parti i VM-matchen kan kalde sig verdensmester. Bliver partiet remis, skal man ud i hurtigskakomkamp. Der er lagt en fridag ind fredag, så 14. parti spilles først lørdag kl. 11.00 i Kazakstans hovedstad Astana.

13. parti i matchen sad Ian Nepomniachtchi bag de hvide brikker, og det ville ikke være underligt, hvis han stadig var lidt rystet ovenpå det for ham katastrofale 12. parti, hvor en stor fejl – 34.-,f5 – tabte forceret.

Som flere gange tidligere i matchen blev åbningen spansk, sort havde tidlig udligning og står vel en anelse bedre efter 18. f3, som et par kommentatorer bemærkede undervejs. Det virkede dog som om, at begge spillere var ret nervøse, og hvid fik kæmpet sig tilbage. Efter 32.- , Ld5 er det hvid, der har en minimal fordel. Der var dog slet ikke så store udsving i stillingsbedømmelsen i dag som der var i 12. parti i går. Omkring træk 40 bliver partiet remis ved trækgentagelse. Det virkede begge spillere tilfredse med, selvom kommentator Fabiano Caruana kaldte det “Et godt resultat for Ian”. Han havde nok frygtet en negativ reaktion ovenpå 12. parti.

Ding Liren har hvid i 14. parti på lørdag. Fotos: Courtesy of FIDE / Anna Shtourman

Resterende program for VM-matchen (start kl. 11:00 dansk tid)
Fredag den 28. april – fridag
Lørdag den 29. parti – 14. parti

VM-matchens hjemmeside: https://worldchampionship.fide.com/. Her var kommentatorerne i 13. parti GM Irina Krush og GM Danil Dubov.

Live fra Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/nepo-ding-world-chess-championship-2023/1/1/4 – her kommenterer forskellige stærke spillere.