You are currently viewing Kort nyt uge 7

Kort nyt uge 7

Boris Chatalbashev fra Køge Skakklub (billedet øverst) vandt i weekenden Västgöta Open 2023 i Sverige. Der var 98 deltagere i gruppen, og af disse var der 8 stormestre iblandt. Boris scorede 7½ af 9, og havde bedre korrektion end svenskeren Vitaly Sivuk (2502). Førstepræmien i turneringen var 25.000 SEK – lige knap 17.000 danske kroner.

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr710950.aspx?lan=1&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30

Link til hjemmesiden for turneringen: https://skaraschack.eu/


Som noget nyt forsøger Dansk Skak Union i år at slå DM i Hurtigskak sammen med DM i Lynskak til afholdelse i den samme weekend. Fordelen skal være, at ved at arrangere begge stævner samtidigt, vil der være større interesse for at deltage, selvom man bor i en anden landsdel, og man håber også, at de topspillere der ikke deltager i DM i Lynskak, på grund af deltagelse i Landsholdsklassen, vil gøre turneringen endnu stærkere.

Stævnet vil blive afholdt i weekenden den 13. maj og 14. maj med Hvidovre Skakklub som arrangør. Lørdag spilles hurtigskak og søndag lynskak. I begge turneringer vil der være en førstepræmie på 4000 kr. og en andenpræmie på 2000 kr.

Link til indbydelse og tilmelding til DM i Hurtigskak: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27977

Link til indbydelse og tilmelding til DM i Lynskak: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27976


I anledning af Frederiksberg-skakklubben Skak for sjovs 10-års jubilæum i år har Frederiksberg Lokal TV sendt et 24 minutter langt indslag om Skak for sjov og den tilhørende Skaksalon. Her fortæller skak-instruktør Henrik Andersen om foreningen og hans egne erfaringer i skaklivet, og der vises klip fra lokalerne med både børn og voksne i aktion ved skakbrætterne. Portrættet kan ses på netudgaven af Frederiksberg Lokal TV: https://frederiksberglokaltv.dk/channel/sidste-nye/foreningsnyt-foreningen-skak-for-sjov/

Skak for sjov fejrer 10-års jubilæum