You are currently viewing Nye Ungdomsdanmarksmestre kåret

Nye Ungdomsdanmarksmestre kåret

Søndag aften blev der i Odense kåret nye Danmarksmestre for ungdom.

Dansk Skak Union var arrangør i samarbejde med Boca Juniors og Læseforeningens Skakklub af et velarrangeret stævne med 76 deltagere på Tietgen KompetenceCenter.

Turneringen bød igen i år på store overraskelser undervejs, hvilket ikke er så mærkeligt, da corona har gjort, at turneringsaktiviteten for de unge talenter har været mindre end normalt, og dermed er der mange spillere der har markant lavere ratingtal end deres styrke berettiger dem til.

U08: Storfavoritten Alexandru Pirtac fra SK1968 var helt suveræn, og vandt samtlige 7 partier. Ikke overraskende, da han havde 500 ratingpoint mere end de øvrige i gruppen. Patrick Noumedem Hansen fulgte ellers flot med og tabte kun finalepartiet i sidste runde til vinderen. Bronzemedaljen gik til Albert Yubu Liu med 4 point og bedre korrektion end Mattis Majvang Sandmann.

(Billedet øverst fra venstre: Patrick Noumedem, Alexandru Pirtac og Albert Liu. Foto: Arild Rimestad

U10: Favoritten August Jalving fra Skak for sjov løb ind i et nederlag allerede i 2. runde mod klubkammeraten Anker Müller. Med en slutspurt på 4½ lykkedes det alligevel August at vinde mesterskabet på bedre korrektion end Villads Majvang Sandmann. Anker Müller tabte både i runde 4 og 5, og måtte nøjes med 3. pladsen med 5 point.

Fra venstre: Anker Müller, August Jalving og Villads Majvang Sandmann. Foto: Arild Rimestad

U12: EU-mesteren Vitus Bondo Medhus fra Evans blev en sikker vinder af turneringens største gruppe med maksimum. På trods af nederlag i sidste runde hev Emil Zander andenpladsen hjem på bedre korrektion end Anna Sofie Li (3. plads) og Oliver Kaehne Snedker.

Fra venstre: Anna Sofie Li, Vitus Bondo Medhus og Emil Zander. Foto: Arild Rimestad

U14: Jeppe Hald Falkesgaard fra Brønshøj gik ubesejret gennem turneringen og afgav kun et halvt point til Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs der sluttede på 4 point og tog sølvmedaljen. Noah Krug Wahlgreen blev udelt nummer 3 med 3½ point.

Fra venstre: Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs, Jeppe Hald Falkesgaard og Noah Krug Wahlgreen. Foto: Arild Rimestad

U16: Mesterskabet blev afgjort i sidste runde i topopgøret mellem Paulius Meskenas (4 point) og Casper Liu (3½ point). Partiet var længe klart remis, men 34.Txf7 var en kæmpe fejl af Paulius, der straks taber partiet. Efter tårnafbytning på d8 er stillingen helt i balance.

Lukas Iskos tog bronzemedaljen med 3½ point og bedre korrektion end Alf Andries.

Fra venstre: Lukas Iskos, Casper Liu og Paulius Meskenas. Foto: Arild Rimestad

U19: med fuldstændig ens korrektion måtte der i den ældste gruppe kåres to Danmarksmestre. Både forhåndsfavoritten Nicolai Kistrup og Oscar Koch Müller sluttede på 4 point, og de havde heller ikke mødtes indbyrdes i turneringen. Daniel Petersen fik bronze med 3½ point.

Fra venstre: Nicolai Kistrup, Daniel Petersen og Oscar Koch-Müller. Foto: Arild Rimestad

De kvalificerede spillere til det individuelle Nordiske Mesterskab der afholdes i februar måned 2022:

U10: August Jalving og Villads Majvang Sandmann
U12: Vitus Bondo Medhus og Emil Zander
U14: Jeppe Hald Falkesgaard og Karl-Emil Elmer Nielsen-Refs
U16: Casper Liu og Paulius Meskenas
U19: Nicolai Kistrup og Oscar Koch-Müller

På Facebook har den ungdomsansvarlige i Dansk Skak Union, Arild Rimestad, lagt en masse billeder op fra turneringen: https://www.facebook.com/ungdomsskak/