You are currently viewing FIDEs World Cup i gang

FIDEs World Cup i gang

FIDEs World Cup 2021 spilles fra den 12. juli til 8. august i den russiske by Sochi. 206 deltager er med i den åbne gruppe, mens der 103 med i Kvinderækken.

Eneste danske FIDE-spiller i Sochi er GM Mads Andersen fra Skanderborg, mens hans klubkammerat GM Rasmus Svane stiller op for Tyskland. Andre gode bekendte af dansk skak er bl.a. GM Nils Grandelius fra Sverige og GM Helgi Dam Ziska fra Færøerne.

I første runde skal Mads Andersen møde GM Pablo Salinas Herrera (2514) fra Chile. Desværre blev det første af de to ordinære partier tabt, så Mads Andersen skal med sort vinde partiet tirsdag for at fremtvinge hurtigskakomkamp.

Skulle det lykkes at besejre chileneren venter verdensstjernen Peter Svidler i anden runde. Svidler er blandt de 50 seede spillere, der først træder ind i turneringen i anden runde, der starter på torsdag.

Verdensmester Magnus Carlsen er topseedet i turneringen, men også spillerede som Fabiano Caruana, Levon Aronian, Shakhriyar Mamedyarov, Alexander Grischuk og Anish Giri må regnes blandt favoritterne.

FIDEs World Cup 2021: https://worldcup.fide.com/
Live bl.a.: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sochi-fide-world-cup-2021