You are currently viewing Ny dansk bogserie på 9 bind

Ny dansk bogserie på 9 bind

Carsten Hansen har skrevet bogserien “Panik og Taktik i Åbningen” som består af 9 bind med fokus på hver deres system/åbning, samt et bind der tager de bedste bidder fra hvert bind.

Carsten Hansen er en dansk FIDE-mester, der de sidste mange år har været bosiddende lige udenfor New York i USA, hvor han arbejder indenfor shippingbranchen. Her har han gennem årene udgivet over 30 bøger. Hans karriere som skakforfatter tog rigtig fat efter han skrev bogen ‘Sicilian Accelerated Dragon’ sammen med Peter Heine Nielsen, og senere ‘Back To Basics: Openings’. Han er en kendt skribent for ‘Gambit’ og ‘Everyman’ og diverse amerikanske hjemmesider, såsom Chesscafe.com, og har nu også sit eget forlag ‘CarstenChess’.

Han har nu oversat en af sine serier til dansk med hjælp fra sin lillebror, hvilket er en fin tilføjelse til den danske skaklitteratur.

Indtil videre er der 9 bøger i serien:

Bind 1: Indiske Forsvar
Bind 2: 1.d4,d5
Bind 3: Flanke åbninger
Bind 4: Hollandsk, Benonier, d-bonde specialiteter
Bind 5: Anti-Sicilianerne
Bind 6: Åben Sicialiansk
Bind 7: Mindre 1.e4 Specialiteter
Bind 8: 1.e4,e5
Bind 9: Caro-Kann & Fransk

Bøgerne er opbygget meget systematisk med en klar struktur, hvilket gør det meget nemt at finde lige netop den åbning man synes er mest spændende eller har brug for nogle taktiske ‘fidusser’ til at snyde modstanderen og selv undgå de dumme fejl. Carsten skriver selv, at “tanken bag bøgerne er, at hvis en stærk spiller laver en stor fejl i åbningen, så er det formodentligt noget vi andre også kan lære af”.

Netop mønstergenkendelse i forhold til de forskellige åbningsstrukturer og dermed muligheden for at undgå, eller udnytte – alt efter hvilken side af brættet man sidder på – en taktisk mulighed er bøgernes styrke.

Bøgerne bærer lidt præg af at være oversat fra engelsk til dansk, men hvis man ser bort fra det, har man en nem og let forståelig bog, som mange kan læse uden at skulle have brættet frem til hvert parti.

Carsten Hansen har som tidligere nævnt, også sit eget forlag, CarstenChess”, hvor bøgerne kan købes gennem Amazon. Bøgerne printes løbende, hvilket gør det muligt at redigere i bøgerne mellem bestillingerne. Dette giver muligheden for at den skarpe læser kan skrive til Carsten Hansen og hjælpe ham med at rette fejlene!

FM Carsten Hansen – aktiv skakbogsforfatter

Andre bøger af Carsten Hansen:

Back To Basics: Openings
Sicilian Accelerated Dragon
The Full English Opening: Mastering The Fundamentals
The Carlsen Variation

Bøgerne kan bestilles på Dansk Skaksalg https://www.skaksalg.dk/ eller på Skakbloggen https://www.skakbloggen.dk/kategori/carstenchess

Endelig kan bøgerne også bestilles direkte på Amazon, hvor man kan se et lille preview: https://www.amazon.com/Panik-taktik-%C3%A5bningen-Indiske-skak%C3%A5bningen-ebook/dp/B08KTJVPP2