You are currently viewing FREMKALDT med Peter Heine Nielsen

FREMKALDT med Peter Heine Nielsen

R4DIO er en landsdækkende dansk taleradio, der måske mest er kendt som Radio24syvs afløser. Kanalen får hver dag flere og flere lyttere, og blandt skakspillere er der god grund til at tune ind på radioen på nettet eller på FM4-båndet.

Sportsjournalisten Claus Elgaard har en fast udsendelsesrække, FREMKALDT, der portrætterer personligheder fra sportens verden. Mandag den 15. februar var dagens gæst stormester Peter Heine Nielsen, der i næsten en time bliver interviewet om sin egen skakkarrierer, sit arbejde som træner for de to verdensmestre Viswanathan Anand og Magnus Carlsen, om sexisme i skakken, Kasparov og Carlsens samarbejde, der var svært med to meget viljestærke egoer og meget mere.

Peter Heine fortæller blandt andet, at det ikke er noget problem for en stormester at spille en simultan, det er mere foredraget før simultanen, der kræver sin forberedelse og kan bekymre.

Fotoet øverst i artiklen er fra Skoleskakkens 50-års jubilæum, hvor Peter Heine spiller simultan mod 51 spillere på Rådhuspladsen i København.

Der er 52 meget spændende minutter at følge på: https://www.radio4.dk/program/fremkaldt/?id=peter-heine-nielsen_ep_15_02_21