Kort Nyt uge 29

Under overskriften Skak, bold og sommer har der været afholdt en invitationsturnering i Næstved Skakklub med stærk deltagelse. Turneringen blev afholdt i Karrebæksminde i anledningen af Nils Linde Olsens 60-års fødselsdag. Deltagerne skulle tidligere have spillet mod Nils Linde Olsen eller være fast medlem af Næstved Skakklub for at deltage.

 

Efter de 7 runder var IM Mikkel Antonsen eneste udbesejrede spiller og kunne løbe med førstepræmien på 4.000,- kr. med scoren 6 af 7. Nils Linde Olsen selv og Peter Thorsbo delte andenpladsen med 5 point. Se slutstillingen her.

 

 

Glade deltagere i Niels Linde Olsens fødselsdagsturnering. Foto: Privatfoto

 

 

Bornholm Sommerskak blev vudet af Tommy Nielsen, Jestsmark og Michael R.W. Olsen, Nørrebro på deling med 5 point af 6 mulige. Arrangørerne skriver, at de regner med at afholde turneringen igen til næste sommer.

 

87 topkamp
Forrest Tommy Nielsen mod Jens Peter Mejlvang, bagerst Rune Andersen mod Michael R. W. Olsen. Foto: www.bornholms-skakklub.dk

 

Rune Andersen mod Michael R. W. Olsen var et af de afgørende partier for topplaceringerne i turneringen:

 

 

 

Køge Lang Weekend spilles fra den 22/7 til den 26/7 og har indtil videre samlet 41 deltagere. Finn Stuhr skriver på Facebook at han glæder sig til at komme igang, og at der er plads til flere deltagere samt at der er håndsprit til rådighed, og der sprittes af med passende mellemrum i både spillelokalet og i kantinen. 

 

Se mere om turneringen her: turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26477

 

 

Chess House Sommer Weekend den 24. – 26. juli har i skrivende stund 17 deltagere. Se mere her.

 

 

Danmark vandt samlet Nordic Chess League ved søndag at blive nummer 2 i den afgørende Fischer Random turnering. På den svenske hjemmeside http://malmovikings.se/nordic-league/ findes der resultater fra turneringen, dog desværre endnu ikke med opdatering af den afgørende turnering om søndagen.

 

Det danske hold bestod af: 

 

GM Jesper Søndergaard Thybo
GM Mads Andersen
GM Jonas Bjerre
GM Jakob Vang Glud
IM Bjørn Ochsner Møller
IM Nikolaj Mikkelsen

IM Filip Boe Olsen

 

 

Da sommerskaklejren På Skanderup Efterskole for et par måneder siden blev aflyst, handlede de hurtigt på Amager, og arrangerede en mini-skaklejr. Med Marie Frank, Mads Andersen, Peter Grove og Viktor Haarmark Nielsen som ledere deltog der knap 20 unge spillere. Familien til et par af spillerne lagde hus og have til arrangementet! 

 

Glade unge skakspillere samlet til træningslejr på Amager. Foto: Marie Frank