Kort Nyt uge 22

DSU formand Poul Jacobsen skriver til skak.dk om Corona-situationen. FU modtager stedse flere utålmodige henvendelser om man dog ikke kan få lov at spille almindelig skak igen? Det kan og tør vi ikke sanktionere før myndighederne bliver mere imødekommende i deres formuleringer.

 

I skrivende stund hedder det at “al indendørs foreningsaktivitet” er forbudt. Derfor kan vi kun gentage at man skal væbne sig med tålmodighed og følge myndighedernes anvisninger.

 

Efter en lang pause mødes HB igen den 14. juni, de fleste samles fysisk, enkelte deltager via on-line forbindelse. På mødet forventes HB bl.a. at behandle en overordnet plan for hvilke DSU aktiviteter vi søger at gennemføre i efteråret, og hvilke der evt. bliver aflyst fuldstændig. Foruden DSUs egne arrangementer er der også et hensyn at tage til traditionelle klubaktiviteter, og vi ønsker ikke at genere traditionsturneringer mere end højst nødvendigt. HBs beslutninger meldes ud hurtigt efter mødet.

 

 

Arild Rimestad har skrevet til skak.dk angående holdafslutningen sidste weekend på Færøerne:

 

På Færøerne blev sidste runde af holdskakken spillet. De førende ST (Sandavágs Talvfelag) med brødrene Høgni og Rógvi Egilstoft Nielsen i spidsen, mødte HT (Havnar Telvingarfelag) med Helgi Dam Ziska og Martin Poulsen i spidsen. HT skulle bruge en 3-1 sejr for at kunne kalde sig færøske mestre anno 2020. Det lykkedes også, det blev 3½-½. Ikke mindst takket været den 14-årige Luitjen A. Apol, som viste vejen på 4. brættet ved at slå Torkil Nielsen, som er far til Rógvi og Høgni, men måske mest kendt for 1-0 sejren over Østrig i fodbold for år tilbage.

 

Havnar Telvingarfelag. Foto https://faroechess.com/

 

Se mere her.

 

 

DSU formand Poul Jacobsen skriver til skak.dk: 

 

Dansk Skak Unions sekretær, Aage Olsen, har meddelt at han på grund af manglende tid ikke genopstiller til Forretningsudvalget. Vi tager naturligvis beslutningen til efterretning, med tak for indsatsen gennem mange år i Hovedbestyrelsen og FU.

 

I praksis er Aage Olsen udtrådt af begge organer, og hans officielle sekretærmail videresendes indtil videre til Unionens formand.

 

Det betyder at Unionen er på udkig efter en ny sekretær til FU, gerne en som ud over gode skriftlige formuleringsevner også er rutineret tekstbehandler, og måske med juridiske kompetencer. Medlemmer som kunne have lyst til at høre nærmere om posten, er mere end velkomne til at rette henvendelse til formanden herom. (formand@skak.dk)

 

 

DSU formand Poul Jacobsen skriver til skak.dk om en anden sag:

 

Ophavsretskrænkelser på hjemmesider. I 2015 valgte en af Unionens mange frivillige ledere at illustrere en nyhed om deres lokale holdturnering med et nydeligt billede af GM Sune Berg Hansen. Der blev ikke angivet kreditoplysninger, og fotografen blev ikke spurgt om lov til at anvende billedet. Her 5 år efter har Unionen modtaget et krav om erstatning for brud på ophavsrettigheder til billedet.

 

Det er naturligvis uagtsomt, men vi skal lære af historien, og sikre os at det ikke sker igen. Derfor opfordres alle klubber og hovedkredse til at gennemgå deres hjemmesider for at se om man anvender blilleder eller tekst, som kunne være omfattet af ophavsrettigheder. Det er ærgerlige penge at komme af med. I den aktuelle sag kræves der kr. 3.437,50 i erstatning, så det er en slags penge som godt kunne bruges til andet. 

 

Red.: Man er altid velkommen til at kontakte presse@skak.dk, hvis man mangler et foto af en bestemt spiller eller et givent arrangement.