Skakundervisning online

 

 

Arild Rimestad er medlem af FU og skriver følgende opfordring:

 

Skakklubber er lukkede og turneringer udsatte, da vi ikke må samles over skakbrætterne rundt omkring.

Heldigvis er skak velegnet til at foregå på internettet og dagligt spilles der også tusindvis af partier online – fra Gedser til Skagen og fra Svaneke til Hvide Sande, ja, sågar i hele Rigsfællesskabet.

Flere skakklubber arrangerer allerede lyn- og hurtigskakturneringer for deres medlemmer og der er også klubber, som spiller mod hinanden – det foregår typisk på www.http://chess.com/ og https://lichess.org/, som er de to største, gratis udbydere af bl.a. onlineskak.

 

Umiddelbart, så sidder der rigtig mange børnefamilier derhjemme, som har brug for yderligere tiltag og aktiviteter og her kunne skakundervisning blive et nyttigt supplement i dagligdagen.

De mange frivillige, som allerede underviser børn og voksne i deres lokale skakklub eller nærområde og under normale forhold, kunne måske tænke sig at kaste sig ud i skakundervisning online i denne særprægede tid.

Har man fx chessbase eller lignende og skype eller tilsvarende, så kan man inddrage sine elever efter aftale og ved hjælp af ”vis skærm-funktionen” undervise begyndere og øvede skakspillere i skakspillets utallige facetter.

 

Jeg kan kun opfordre disse ildsjæle til at kaste sig ud i det og har man brug for rådgivning, så henviser jeg gerne til nogle, som kan formidle deres viden videre til dem, der måtte have behov herfor.

En nyttig platform udover de nævnte er https://www.chesskid.com/, som både er børne-, forældre- og underviservenlig.

 

Med skaklig hilsen

Arild Rimestad

Dansk Ungdomsskak