Køge fører forsat

Team Xtracon Køge holdt forspringet på 6 point ned til Brønshøj på andenpladsen efter 7. runde i Xtracon Skakligaen. Køge var på besøg hos Århus/Skolerne i Chess House og vandt 5 – 3. De samme cifre vandt Brønshøj over Hillerød med. Køge og Brønshøj mødes i næste runde den 21. marts i Skanderborg, der er vært for den afsluttende dobbeltrunde.

 

aarhus koege

Århus/Skolerne mod Team Xtracon Køge. 7 stormestre – 6 fra Køge og Jakob Vang Glud fra Århus/Skolerne, var med i den kamp. Foto: Thomas Vestergård

I Skanderborgs kamp mod BMS var der en lille pudsighed ved holdopstillingerne. På bræt 2 mødtes Filip Boe Olsen og Martin Haubro, mens deres fædre – Mads Boe og Sigfred Haubro – mødtes på bræt 7. Det blev uafgjort 1 – 1 mellem Haubro og Boe. På bræt 2 vandt Martin Haubro, mens Mads Boe vandt på syvendebrættet. De to klubber delte også i porten, 4 – 4 blev slutresultatet. Skanderborg manglede deres normale bræt 1 og 2, stormestrene Mads Andersen og Jonas Bjerre. De to løb ind i hinanden i den tyske Bundesliga, hvor Solingen og Turm Kiel mødtes lørdag. Her trak Jonas Bjerre det længste strå.

I ØBRO vandt hjemmeholdet 6 – 2 over Nordre, der må se sig isoleret i bunden.

Jetsmark – Nordkalotten blev spillet i Evans lokaler i Vejle. Nordkalotten var uden GM Jonny Hector, der spillede Bundesliga for Turm Kiel. Jetsmark løb med sejren og førstebræt Jesper S. Thybo har scoret 5½ af 7 indtil videre. Han har jo ikke brug for flere GM-normer, men der kan være endnu en på vej i Xtracon Skakligaen.

Søndagens resultater:
Skanderborg – BMS 4 – 4
Jetsmark – Nordkalotten 5 – 3
Århus/Skolerne – Team Xtracon Køge 3 – 5
ØBRO – Nordre 6 – 2
Brønshøj – Hillerød 5 – 3

Køges italienske stormester Sabino Brunello har scoret 3 af 4 indtil nu. Hans gevinst over IM Jan Sørensen i dagens kamp var ganske underholdende:

 

brunello
GM Sabino Brunello. Foto: Thomas Vestergård

Stillingen efter 7. runde:
1. Team Xtracon Køge, 40 brætpoint, 13 mp
2. Brønshøj, 34 brætpoint, 12 mp
3. Jetsmark, 32½ brætpoint, 12 mp

4. Nordkalotten, 29 brætpoint, 8 mp
5. Hillerød, 29 brætpoint, 7 mp
6. Skanderborg, 27½ brætpoint, 7 mp
7. ØBRO, 26 brætpoint, 4 mp
7. Århus/Skolerne, 25 brætpoint, 4 mp

9. BMS, 21½ brætpoint, 3 mp
10. Nordre, 15½ brætpoint, 0 mp

I 1. division gruppe 1 er der stadig spænding om hvem, der rykker op. Fredericia fører divisionen med 1½ point ned til Brønshøj 2 og 2½ point ned til Næstved. Brønshøj 2 kan ikke rykke op, da hver klub kun må have et hold i den bedste række. Sidste runde i de øvrige divisioner spilles den 8. marts. Køge arrangerer sidste runde i 1. division gruppe 1.

 

I 1. division gruppe 2 er det allerede afgjort, at SK1968s førstehold vender tilbage til Xtracon Skakligaen. Inden sidste runde er SK1968 12 point foran Herning på andenpladsen. Der er tilgengæld stor spænding om nedrykningen i divisionen. Kun 2½ point skiller SK1968s andethold på tredjepladsen og Skive på sidstepladsen. Sidste runde afholdes hos Evans i Vejle.

Divisionsturneringen: holdskak.skak.dk