Spænding i Hillerød

Da Hillerød Skakklub blev stiftet for 110 år siden, var noget af det første generalforsamlingen vedtog: ”…ikke foreløbigt at optage damer i klubben, idet kvinder ikke har trang til skak”. Der sker heldigvis meget på 110 år, og i disse dage fejres jubilæet med en lukket WIM-turnering og en Open Schweizer-grupper med 42 deltagere.

 

I WIM-turneringen gøres den 110 år gamle passus om kvinders trang til skak heldigvis voldsomt til skamme. Der bliver kæmpet hårdt og spillet godt skak. I syvende runde fredag spillede Ellen Fredericia Nilssen følgende fine parti mod den ene af de indtil da førende spillere, WIM Sheila Barth Stanford fra Norge:

 

 

ellen f_n

WFM Ellen Fredericia Nilssen – går uimponeret til opgaven. Foto: Thomas Vestergård

Inden de sidste to runder er forhåndsfavoritten WIM Magdalena Miturova alene i spidsen med 5½ af 7.

I den åbne række følges stormestrene Gukesh fra Indien og Zeng fra Kina ad i spidsen af feltet. De har begge 6½ af 7 efter indbyrdes remis i femte runde. Gukesh må dog takke de højere magter for, at han stadig er med i kapløbet om førstepladsen. Den lokale Jesper Schultz-Pedersen var millimeter fra at slå den indiske stormester i 7. runde; men overså en mat i en den forkerte vej. Schultz-Pedersen kan dog glæde sig over dels at kunne udspille en stormester med 2542, og dels sejren over GM Jens Kristiansen i 6. runde.

 

gukesh
Den 13-årige indiske stormester, der kaldes Gukesh D (fulde navn er Dommaraju Gukesh), var heldig i 7. runde. Foto: Thomas Vestergård


Resterende pogram for turneringen: 

Runde 8: Fredag den 14. februar kl. 16-21
Runde 9: Lørdag den 15. februar kl. 12-17 

 

Jubilæumsturneringens hjemmeside: www.hillerodskakklub.dk/110-anniversary/index.html

 

Hillerød Skakklub: www.hillerodskakklub.dk

 

Hillerød Skakklub på Facebook: HER