Kort nyt uge 5

Martin Percivaldi og Niels Skou deltog i Gibraltar International Chess Festival 2020 – Masters der sluttede i torsdags. Martin endte på 5/10, hvilket var et point under forventet score. Niels spillede kun 8 runder og scorede 2½ point, hvilket også var en smule under forventet score. Link til resultater for de to danske spillere: HER. Link til turneringens hjemmeside: https://www.gibchess.com/ Link til partier på Chess24: HER

 

—-

 

Sigfred Haubro fra BMS har fået en flot anerkendelse, da han til årets prisuddeling for kultur- og idrætsfolk i Ballerup Kommune fik prisen som årets leder for øvrige foreninger. Ballerup Kommune motiverede prisen på følgende måde: “Foreningen BMS holder til på ‘Tapeten’, og Sigfred har lagt et stort engagement i foreningen – særligt på ungdomssiden – og har samtidig arbejdet med skaksporten på nationalt og internationalt plan. Sigfreds arbejde i løbet af årene har også været med til at sætte den lokale skakklub på Danmarkskortet”. Se mere om prisen: HER

 

Sigfred Haubro modtager prisen som årets leder for øvrige foreninger. Foto: Ballerup Kommune

 

—-

 

Skakklubben Evans afholdte lørdag hurtigskakturnering på Hældagerskolen i Vejle. Turneringen er en del af SydGrandPrix serien, som består af 7 turneringer. Der var deltagelse af 62 spillere, og gruppevinderne var:

Mester: Tihomir Borovnica, Evans, 6½ point

Basis 1: Morten Lyck Hansen, SK1968, 5½ point

Basis 2: Dragos George Septilici, Grindsted, 5½ point

Basis 3+4: Mads Munk Jensen, PM, 6 point

Skoleskakklassen: Dzemil Adrovic, 7 point (!)

 

Link til resultater fra turneringen: HER 

 

—-

 

GM Jonas Bjerre og IM Mikkel Antonsen var i weekenden med i Allsvenskan, der er Sveriges bedste liga. Jonas spiller for Rockaden Stockholm og vandt begge partier. Lørdag besejrede han FM Ilja Haitin (2349) fra Burgsvik og søndag gik det ud over Anders Livner (2371) fra Farsta. Holdet er placeret lige under toppen med 4 sejre og et enkelt nederlag (i Sverige spilles der med matchpoint). Mikkel Antonsen spiller for Lund der har vundet de først 6 matcher. Mikkel vandt om lørdagen over Emilio Gonzales (1970) fra Växjö, men tabte om søndagen til FM Mladen Gajlic (2295) fra Eksjö. 

 

Link til resultater fra den svenske holdturnering: HER 

 

—-

 

Århusmesterskabet spilles i weekenden den 14. februar til den 16. februar. Turneringen spilles efter “den svenske model” med 3 runders hurtigskak fredag og 4 partier med lang betænkningstid lørdag/søndag. I skrivende stund er der 36 spillere tilmeldt med IM Bjørn Møller Ochsner i spidsen, men der er stadig plads til 12 spillere i Chess House. Link til invitation og tilmelding: HER. Link til hjemmesiden for Chess House: www.chesshouse.dk

 

—-

 

Tilmeldingen til årets skaksommerlejr på Skanderup Efterskole åbnede mandag kl. 18:00 og allerede efter 12 timer var der 63 tilmeldte unge skakspillere! Der er dog stadig en del ledige pladser. Se mere på https://skaklejr.dk/

 

—-