Kort nyt uge 39

IM Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg har været til træning i Budapest. Til skak.dk skriver han om arrangementet: Fra den 23. september til den 27. september har jeg været i Budapest og trænet med GM Alexander Chernin. Chernin er bl.a. kendt for at have trænet Caruana og Judit Polgar. Vi trænede fire dage, fem timer hver dag fordelt på en formiddagssession og en eftermiddagssession. Hovedemnerne i træningen var “advanced calculation” og “prophylaxis”. Træningen blev betalt af Kasparov Chess Foundations Young Stars-program. DSU har støttet rejsen derned – tak for det!

 

GM Alexander Chernin og IM Jonas Buhl Bjerre i Budapest. Foto: Privatfoto

 

—-

 

Der var dansk deltagelse i den store svenske turnering Kvibergspelen i Göteborg, der blev spillet fra fredag til søndag. Der var 128 spillere, som blev vundet af fem spillere der alle opnåede 6½ point i de 8 runder. GM Tiger Hillarp Persson havde bedre korrektion end IM Petro Golubka, GM Jonny Hector, GM Erik Blomquist og FM Milton Pantzar. De danske scorer med placeringer blev:

 

21. GM Lars Schandorff, Hillerød, 5 point
26. FM Tim Jaksland, Hillerød, 5 point
32. Niels Skou, Øbro, 5 point
44. Lars Hansen, SK1968, 4½ point
51. Johan Hardlei, SK1968, 4½ point
71. Jacob Bjørnskov, SK1968, 4 point
85. Simon Ehrenreich, SK1968, 3½ point

 

Link til resultater: HER

 

Link til partier fra turneringen: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.ssmanhem.se/kvibergspelen/

 

—-

 

Den tyske liga startede søndag med runde i Oberligaen (den 3. øverste række). Her tørnede de to danskerhold Preetzer TSV og SV Diagonale Harburg sammen. 8 danskere kom i kamp i en match der sikrede Preetz en sejr på 5½ – 2½: 

 

SV Diagonale Harburg – Preetzer TSV 2½ – 5½
1. Christoph Kuberczyk – IM Bjorn Møller Ochsner ½ – ½
2. FM Niels Jørgen Fries-Nielsen – IM Mads Hansen ½ – ½
3. Matthias Wasmuth – IM Steffen Pedersen ½ – ½
4. WFM Esmat Guindy – FM Kristoffer Dyrgaard 1 – 0
5. Luis Martin Sommerfeldt – Kai Reinecker 0 – 1
6. Martin Becker – Frank Schwarz 0 – 1
7. Haschem Haschimi – Bjarne Light 0 – 1
8. Adesh Easwaralingam – Julian Schwarzat 0 -1

 

Link til resultater fra den tyske Oberliga: HER. 2. Bundesliga starter med en dobbeltrunde den 19. oktober og 20. oktober, mens 1. Bundesliga først starter den 23. november og 24. november. 

 

—-

 

Ungdoms-DM spilles i den kommende weekend i Køge med den lokale skakklub som arrangør i samarbejde med Dansk Skak Union. I skrivende stund har deltagerantallet rundet de 100 deltagere – helt præcist 109 deltagere, hvilket arrangørerne er meget tilfredse med. Med enkelte undtagelser i de ældste grupper stiller hele den danske ungdomselite til start i Køge. De to bedste i hver gruppe, pånær den yngste, kvalificerer sig til Nordisk Mesterskab der spilles i februar måned. Arrangørerne viser live fra omkring 40 partier i hver runde. Følg forsiden af skak.dk, hvor linket vil komme op inden starten på turneringen. Link til resultater fra Ungdoms-DM: HER

 

mille

Mille Østoft Gaardland fra Randers spiller med i U12-gruppen, der lige nu har 25 deltagere. Foto: Thomas Vestergård