Kort nyt uge 12

 I den forgangne weekend var der runder i den tyske liga. I Bundesligaen blev den næstsidste dobbeltrunde spillet. GM Mads Andersen var med for topholdet Solingen der både vandt lørdag og søndag. I lørdagens runde blev det for Mads’ vedkommende til sejr over Christian Schramm (2361) og søndag spillede Mads remis mod GM Nikola Nestorovic (2467).

 

GM Peter Heine Nielsen var igen med for sin nye klub SF Deizisau, men Peter havde desværre ikke den bedste weekend. Lørdag spillede han remis mod GM Johnny Hector (2488), mens det søndag blev til nederlag mod den tidligere verdensklassespiller GM Lubomir Ftacnik (2513). 

 

Danskerklubben SG Turm Kiel kæmper for at undgå nedrykning, men i denne dobbeltrunde var der ikke håb om matchpoint mod SF Deizisau om lørdagen og topholdet OSG Baden-Baden om søndagen. De danske spillere GM Carsten Høi og IM Thorbjørn Bromann var i kamp for SG Turm Kiel, og mens Høi desværre ikke fik point, lykkedes det IM Thorbjørn Bromann at holde remis om søndagen mod GM Jan Gustafsson (2639). GM Johnny Hector fra Nordkalotten havde en rigtig god weekend for Kiel, da han udover remisen mod GM Peter Heine Nielsen om lørdagen slog verdensklassespilleren Arkadij Naiditsch (2732) fra OSG Baden-Baden om søndagen. 

 

bundesliga2019hector

GM Jonny Hector (2488) fra SG Turm Kiel slog Arkadij Naiditsch (2732) fra OSG Baden-Baden, men de forsvarende mestre vandt alligevel kampen med 6-2. Arkivfoto: Thomas Vestergård

 

Stillingen i Bundesligaen efter 12. runder – de to hold med kursiv mangler kun en enkelt runde: 

1. OSG Baden-Baden (M), 22 matchpoint – 67 brætpoint
2. SG Solingen, 22 matchpoint – 62 brætpoint
3. SV 1930 Hockenheim, 21 matchpoint – 66 brætpoint
4. Schachfreunde Deizisau, 17 matchpoint – 61½ brætpoint
5. SV Werder Bremen, 16 matchpoint – 55½ brætpoint
6. SC Viernheim, 15 matchpoint – 50½ brætpoint
7. Hamburger SK, 15 matchpoint – 50½ brætpoint
8. USV TU Dresden, 12 matchpoint – 46 brætpoint
9. BCA Augsburg, 10 matchpoint – 42½ brætpoint
10. SV Mülheim Nord, 8 matchpoint – 44 brætpoint
11. SF Berlin 1903, 8 matchpoint – 42½ brætpoint
12. SG Turm Kiel, 7 matchpoint – 35 brætpoint
13. Düsseldorfer SK, 6 matchpoint – 37 brætpoint
14. SV 1920 Hofheim, 3 matchpoint – 37 brætpoint
15. MSA Zugzwang 82, 0 matchpoint – 31 brætpoint
16. DJK Aufwärts Aachen trak deres hold inden turneringen

 

Der er lagt op til en meget spændende afslutning, når OSG Baden Baden tørner sammen med Mads Andersens SG Solingen i den kommende runde 14, der spilles lørdag den 6. april i Solingen. Ved ligestilling i matchpoint skal der spilles omkamp om mesterskabet. 

 

Link til den tyske Bundesliga: https://www.schachbundesliga.de/ 

 

I Oberliga Nord Nord er danskerholdet SG Turm Kiel på vej mod en overraskende oprykning til 2. Bundesliga. I søndagens runde mod konkurrenterne fra SG Diogenes vandt holdet en storsejr på 6-2. Der var gevinst til FM Mads Boe mod Roman Korba (2146) og remis til IM Klaus Berg mod Fabian Schulenburg (2281). Det andet danskerhold TSV Preetzer tabte til SK Johanneum Eppendorf med knebne 4½-3½ og er nu i alvorlig nedrykningsfare. IM Mads Hansen tabte på topbrættet til IM Richard Wessman (2414) mens der var remiser til IM Steffen Pedersen mod Ruediger Zart (2139) og FM Kristoffer Dyrgaard mod Christoph Schroeder (2131). Bjarne Light tabte til Robin Kayser (1991).

 

I Landesliga Hamburg er der en god chance for at Diagonale Harburg rykker op. Brødrene Jens Ove- og Niels Jørgen Fries Nielsen scorede 1½ point i sejren over SK Johanneum Eppendorf II. Der er dog endnu to runde tilbage, og holdet møder i næstsidste runde Hamburg 4,

som med et matchpoint mindre er nærmeste konkurrenter til oprykningen.

 

Link til resultater fra den tyske liga: HER

 

—-

 

DM siden er i luften, og arrangørerne Sydøstfyn Skakklub og Tårnet Svendborg glæder sig til at se rigtig mange glade skakspillere i Svendborg i påsken. Landsholdsklassen ser ud til at blive meget stærk i år. Indtil videre er følgende syv spillere tilmeldt:

  

1. GM Sune Berg Hansen, Hillerød Skakklub (2597)
2. GM Allan Stig Rasmussen, Jetsmark Skakklub (2546)
3. IM Jesper Søndergård Thybo, Jetsmark Skakklub (2521)
4. GM Boris Chatalbashev, Køge Skakklub (2506)
5. IM Bjørn Møller Ochsner, Skanderborg Skakklub (2503)
6. IM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg Skakklub (2464)
7. IM Jakob Aabling-Thomsen, Brønshøj Skakforening (2329)

 

Tilmeldingsfristen til Landsholdsklassen udløber til midnat kommende mandag den 1. april. 

 

I skrivende stund er der 167 deltagere i stævnet, men der er plads til mange flere i de fine rammer på Hotel Svendborg. Alt efter hvilken gruppe man ønsker at deltage i, kan man næsten tilmelde sig helt op til starten af turneringen. 

 

Hjemmesiden for DM i Svendborg: http://skak-dm.dk/ og tilmeldingen til DM sker: HER

 

—- 

 

IM Kassa Korley har deltaget i den lukkede GM-gruppe i CCCSA Invitational i Charlotte Chess Center i North Carolina, USA. Det var i øvrigt her at Korley tilbage i juni måned sidste år lavede sin første GM-norm. Denne gang blev det ikke til en GM-norm, men en score på 5½/9 mod et gennemsnit på 2441 hvilket er absolut godkendt. Link til turneringen: HER