Remisstimen fortsætter

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Også det ottende matchparti mellem verdensmester Magnus Carlsen og udfordreren Fabiano Caruana sluttede med en remis. Dermed tangeres rekorden for flest indledende remiser i en VM-match. I 1995 endte de første otte partier også remis mellem Kasparov og Anand i New York. 

 

Dagens parti blev igen Siciliansk, men i stedet for Rossolimo, som i de første tre partier, valgte Caruana åben Siciliansk. Carlsen spillede Sveshnikov, og Caruana valgte det lidt mindre populære 7.Sd5. De fik en stilling, hvor Carlsen angreb på kongefløjen, mens Caruana spillede på dronningefløjen. Der blev gået til den, og efter 18…g5 var det hele lidt uklart, men Carlsen fik dog ikke rigtig noget konkret, og Caruana begyndte at opbygge en ordentlig fordel. Caruana havde rigtig gode muligheder, og stod klart bedst, men missede sine chancer, og efter 24.h3 røg det meste af fordelen. Kort efter endte det ud i et uligfarvet løberslutspil med et tårn hver, og der blev taget remis kort efter. Det var første gang i matchen at hvid fik en fordel i åbningen. 

 

 

Håndtryk inden dagens parti, hvor Caruana med hvid havde chancen undervejs. Foto: worldchess.com

 

Dagens parti: 

 

 

Resterende program for VM-matchen:
Onsdag den 21. november kl. 16:00: 9. matchparti
Torsdag den 22. november kl. 16:00: 10. matchparti
Fredag den 23. november: Fridag
Lørdag den 24. november kl. 16:00: 11. matchparti
Søndag den 25. november. Fridag
Mandag den 26. november kl. 16:00: 12. matchparti
Tirsdag den 27. november: Fridag
Onsdag den 28. november: Eventuel tie-break

 

Der er flere steder at følge matchen:

 

www.chess.com

www.chessbomb.com

www.chess24.com

www.chessdom.com

 

Har man norsk TV i sin kanalpakke sender NRK1 dagligt live fra dagens parti kl. 15.45, hvor der er direkte kamera fra spillestedet. Efter et par timer forsætter livesendingen på NRK2.

 

Den officielle hjemmeside: worldchess.com