IM-norm til Tim Jaksland

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ved Europacuppen i Grækenland har Tim Jaksland scoret sin første IM-norm ved en flot indsats på Hillerøds andenbræt med sejre over bl.a. de engelske IMere Thomas Rendle og Andrew Ledger. Jaksland lagde ud med at spiller fire remiser, men da de sidste tre partier blev vundet, kunne han inkassere sin første IM-norm i en alder af 51 år. Europacuppen er en af de få turneringer, hvor man kan score normer over kun 7 partier.

 

hilleroed jaksland

Hillerød med IM Nikolaj Borge på bræt 1 og Tim Jaksland på bræt 2. Foto: Martin Noer

Generelt var turneringen hård ved de danske spilleres ratingtal, hele Brønshøjs hold tabte f.eks. rating, men der var flere lyspunkter udover Tim Jaklands norm. GM Mads Andersen spillede førstebræt for sin tyske klub Solingen og scorede 4½ af 7 uden nederlag, hvilket næsten præcis var den forventede score. Efter mine beregninger vinder Mads Andersen et enkelt ratingpoint.

Jetsmarks blev det bedst placerede danske hold efter en katastrofal start, hvor holdet kun havde ½ point efter de første to runder og desværre derfor var oversidder i 3. runde. Det ødelagde den teoretiske chance for en GM-norm til førstebræt Jesper S. Thybo, der ellers med 4 af 6 og en ratingpræstation på 2626 igen er over 2500 i rating.

Verdensmester Magnus Carlsen var førstebræt for norske Vålerenga og scorede 3½ af 6. Dermed beholder han lige akkurat førstepladsen på verdensranglisten med 2835 i rating mod VM-udfordrer Caruanas 2832. De to skal som bekendt mødes til VM-match i London til november.

Vinder af Europacuppen blev russiske Mednyi Vsadnik St.Petersburg med Peter Svidler på førstebræt. Svidler sad over i første runde og tabte så fire partier i træk inden 1½ af 2 reddede lidt af æren. Det er godt at have gode holdkammerater i sådan en situation.

Slutstillingen:
1. Mednyi Vsadnik St.Petersburg, 12 mp
2. AVE Novy Bor, 12 mp
3. Molodezhka, 11 mp
4. Obiettivo Risarcimento Padova, 11 mp
5. Valerenga Sjakklubb, 11 mp
—-
35. Jetsmark, 7 mp
38. Nordkalotten; 6 mp
53. Hillerød, 4 mp
59. Brønshøj, 3 mp

Der deltog 61 hold i turneringen.

 

Turneringens hjemmeside: eurochess2018.com