Kvindernes VM-match tæt på afgørelse

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Der har generelt været meget stille omkring VM-matchen for kvinder mellem udfordreren Ju Wnjun og den forsvarende mester Tan Zhongyi. Ikke mange skakmedier har vist den store interesse for en match mellem de to kinesere der spilles i Shanghai. Selv den officielle hjemmeside kom først i luften på selve dagen, hvor matchen skulle starte.

Tan Zhongyi har været verdensmester siden marts 2017, da hun vandt knockout turneringen i Irans hovedstad Teheran. En turnering der i øvrigt blev boykottet af flere af de stærkeste kvindelige spillere. Ju Wenjun kvalificerede sig til matchen tilbage i december 2016, da hun vandt FIDES Grand-Prix serie ved det afsluttende stævne i Khanty-Mansiysk.

Kvindernes VM-match er en meget jævnbyrdig affære. Foto: Fra den officielle hjemmeside

Stillingen inden det sidste parti er, at Ju Wenjun fører knebent med 5-4:

Kan Ju Wenjun holde remis i det 10. og sidste matchparti fredag, vil hun blive ny verdensmester.

Præmiesummen i matchen er 200.000 Euro der deles med 60% til vinderen og 40% taberen. Ved ligestilling, og dermed omkamp i hurtigskak, deles der i stedet med 55% mod 45%. Mere vigtigt er det dog at vinderen bliver kvindelig verdensmester, selvom det muligvis kun er for de kommende seks måneder, da der fra den 1. november til den 25. november i Khanty-Mansiysk afholdes den næste knockout turnering om VM-titlen.

Det afgørende parti kan følges live fredag kl. 09:30 på Chess24: HER