Kort nyt uge 18

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I verdens stærkeste liga, Bundesligaen, skal der spilles omkamp om mesterskabet. Det stod klart efter den afsluttende trippelrunde i Berlin, der blev spillet med sidste runde mandag for en uge siden. Her blev slutstillingen: 

1. – 2. OSG Baden Baden, 27 matchpoint, 86½ brætpoint
1. – 2. SG Solingen, 27 matchpoint, 84½ brætpoint 
3. SV Hockenheim, 22 matchpoint, 76 brætpoint 
4. SV Werder Bremen, 22 matchpoint, 74½ brætpoint
5. SF Deizisau, 18 matchpoint, 67½ brætpoint
6. USV Dresden, 18 matchpoint, 62 brætpoint
7. DJK Aachen, 16 matchpoint, 62½ brætpoint
8. SK Schwäbisch Hall, 16 matchpoint, 61½ brætpoint
9. Schachfreunde Berlin, 15 matchpoint, 57½ brætpoint
10. Hamburger SK, 12 matchpoint, 63 brætpoint 
11. SV Mülheim Nord, 11 matchpoint, 52½ brætpoint
12. SV Hofheim, 11 matchpoint, 48 brætpoint
13. MSA Zugzwang, 8 matchpoint, 44 brætpoint
14. Speyer-Schwegenheim, 8 matchpoint, 42½ brætpoint
15. FC Bayern München, 6 matchpoint, 45½ brætpoint
16. SK Norderstedt, 3 matchpoint, 32 brætpoint

 

GM Mads Andersen spillede 9 kampe for Solingen og forblev ubesejret med scoren 6½ point. for OSG Baden Baden spillede GM Peter Heine Nielsen fire gange, og også han var ubesejret med 3/4. Omkampen om mesterskabet spilles onsdag den 24. maj kl. 15:00 i Baden Baden. Link til Bundesligaens hjemmeside: http://www.schachbundesliga.de/

 

Københavns Skak Union arrangerer den kommende lørdag den 13. maj fra kl. 13:00 til 17:00 en træningssamling med den syvdobbelte Danmarksmester GM Sune Berg Hansen.

 

Sune skriver om træningssamlingen på Facebook: “4 forskellige skills, som især mangler hos danske mesterspillere og som med korrekt implementering kan give 100-200 ratingpoints. Så hvis du synes du spiller bedre eller forstår mere, end det niveau du pt. sidder på, kan den her dag sikkert hjælpe dig!

Kurset henvender sig til mesterspillere, som gerne vil have bedre resultater og højere rating. Det er dem som, på trods af de arbejder noget med spillet, er ’plateauet’ på det samme niveau i ’for lang tid’. Det vil være svært og krævende, og det er kun det første skridt på en rejse til større spillestyrke. Men dog et klart første step. Hvilket bringer os til de fire lektioner:

1) “A small step for man…” – få en bedre teknik med det rigtige mindset – God teknik handler grundlæggende kun om én ting!
2) “The never ending story” – hæv dit bundniveau med en enkelt ændring i dit spil.
3) “There is nothing to fear exept fear itself…” – kend dig selv og bliv meget sværere at slå.
4) “Omvendtslev” – lær at regne baglæns i stedet for forlæns – et kursus i en stillingstype, der kan bruges andre steder på andre måder altså… en metode!

 

 

Temaet for træningssamlingen med GM Sune Berg Hansen er: Hæv dit bundniveau. Foto: Thomas Vestergård

For at give flere mulighed for at deltage i træningen har Københavns Skak Union åbnet op for at medlemmer af andre hovedkredse også kan deltage i samlingen. Link til invitationen og tilmelding: HER

 

København Open i skoleskak, som er årets store flagskib for Københavns Skoleskak og Frederiksberg-foreningen Skak for sjov, blev spillet lørdag den 5. maj og havde deltagerrekord med 270 børn i turneringen. Traditionen tro foregik det i flotte rammer på Frederiksberg Rådhus, og arrangørerne skønner, at ca. 1.000 skakglade børn, forældre og bedsteforældre var forbi rådhuset. 

 

 

København Open havde deltagerrekord med 270 ungdomsspillere. Foto: Cara O’Driscol

 

Mestergruppen blev vundet af Mikkel Mejlvang fra Bornholm. I topopgøret i sidste runde slog han Casper Liu (sort) fra Tranegårdskolen efter et dristigt gambitspil i åbningen: 

 

 

Link til resultater fra turneringen: HER og link til billeder taget af Cara O’Driscoll: HER