Kort nyt uge 15

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

De to danske hold ved Senior EM for hold i Walbrzych i Polen er kommet rigtig godt fra start. Det på papiret stærkeste danske hold fra Nørresundby slog i 3. runde overbevisende Finland 1 med 3½ – ½ selvom Finland var kneben favorit på alle brætter. Danmarks andet hold, SK2012, slog Sverige 3 med 2½ – 1½ .

Nørresundby har vundet to kampe og spillet en uafgjort, mens SK2012 har vundet to og tabt en. Nørresundbys Poul Erik Nørgaard Olesen har vundet alle sine tre partier.

Rusland har som eneste hold vundet alle 3 kampe og møder i 4. runde Skotland på topbordet. Nørresundby sidder ved næste bord og skal møde Tyskland, der er favorit i det opgør. SK2012 møder Finlands andethold, og danskerne må påtage sig en svag favoritrolle.

seniro em

I 1. runde spillede Nørresundby mod Sverige 2. På førstebræt spillede IM Bent Sørensen remis med Lars Grahn, der står bag den meget populære skakside “Inte bara schack“. Foto: walbrzych2018.eu/

Turneringens hjemmeside med live-dækning: walbrzych2018.eu/

I Bangkok Open har de to danske deltagere, Erik Frederiksen og Hans Haagen Larsen, henholdsvis 1½ og 1 point efter de første 4 runder. Turneringen føres af de to argentinske stormestre Diego Flores og Leandro Krysa sammen med tyske Jan Gustafsson. De har alle maksimumpoint.

Hjemmeside: bangkokchess.com

Nr. Aaby vandt den fynske Pokalfinale ved at slå Frem med 2½ – 1½ i finalen, der blev transmittereret live på internettet. Se mere her: www.liveskak.dk/2018/FSU-pokalfinale/

Morten Frank Jensen fra Præstø Skakklub skriver til skak.dk:

Stor spænding ved afslutningen af Juniorholdturneringen Sjælland

Der var ikke spået den store spænding inden sidste dagen da Køge 1 lå rimeligt sikkert i spidsen med 3 bræt point ned til nr. 2 Black Knights (Præstø) og nr. 3 BMS Tigers 1.

De 6 bedst placeret hold skulle spille 3 runder i Finalegruppe A og de resterende 10 hold i Finalegruppe B.

Finalegruppe A var meget jævnbyrdig og alle kunne slå alle. Suveræne Køge 1 var for en gangs skyld hårdt presset. Opnåede 6 bræt point af 12 mulige, men holdt 1. pladsen og vandt turneringen med 24½ point og 14 matchpoint. Tillykke Køge. Brobizz 1 spillede bedst på dagen og opnåede 8 point af 12 mulige og hoppede dermed fra 4. pladsen op og tog den samlede 2. plads med 23 point og 14 MP. Black Knights havde en hård dag, og efter en skidt start måtte der kæmpes hårdt for at komme tilbage i præmiekampen. Dagens høst blev 6½ point af 12 og dermed den samlede 3. plads med 22 point og 12 MP.

Det skal især nævnes, at den kun 8-årige Andreas Philip Cort Maleeva Hansen, Brobizz 1 på finaledagen på 1. bræt i Finalegruppe A, spillede remis med Oscar Koch-Müller, Black Knights (rating 1844), og vandt over Rasmus Emil Ryder Tønnesen, Køge 1 (rating 1600).

I Finalegruppe B løb Øbro med 1.pladsen efter dagens høst på 6½ point og samlet score på 19 point og 10 MP. Nr. 2 blev Køge 2 som opnåede flotte 7½ point på dagen og samlet 18½ point og 9 MP og overhalede dermed Faxe med 1 matchpoint.