Jonas Bjerre vandt DanPumps Kolding

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

En af årets største weekendeturneringer, DanPumps Kolding Bymesterskab, blev vundet af 13-årige Jonas Bjerre fra Skanderborg foran IM Igor Teplyi. Jens Madsen fra den arrangerende klub, Springeren, skriver til skak.dk om turneringen:

 

DanPumps Kolding Bymesterskab – Dag 3

Så er de sidste træk spillet i dette års DanPumps Kolding Bymesterskab. Årets helt fortjente bymester blev 13-årige Jonas Bjerre fra Skanderborg Skakklub, der holdt fast i det hele points forspring, som han havde opbygget lørdag.

 

4.runde
IM Jonas Bjerre fastholdt sin føring efter en fin gevinst med sort mod IM Jens Ove Fries Nielsen. Efter en ret konventionel start på dette parti, hvor Jens Ove dog fik gennemført en interessant vandring med springeren (Nf3-g5-h3-f4-h5) og stod fint, lod han til at undervurdere Jonas’ modspil og pludselig var det klart Jonas der trykkede på. Det endte da også med at Jonas indkasserede en bonde kort før tidskontrollen og derefter fik han det efterfølgende dronningeslutspil til at se nemt ud. Dermed imponerende 3½/4 til Jonas, men intet var afgjort inden sidste runde da både IM Igor Teplyi og IM Attila Gergacz vandt og dermed er indenfor slagvidde på 2½ point.

Igor Teplyi’s gevinst kom på overbevisende vis, efter et parti hvor han langsomt strammede tommeskruerne på den sagesløse GM Thorsten Haub, der ikke har en god turnering. Heller ikke IM Bjørn Møller Ochsner spiller hans allerbedste turnering denne weekend. Det må han sande efter i denne runde at måtte ned mod lokalmatadoren IM Attila Gergacz, hvis sorte angreb i en Hollandsk Stonewall pludselig fik vinger kort før træk 40.
I næstøverste gruppe, hvor vinderen er sikret en invitation til næste års topgruppe, blev der åbnet op for spændingen inden slutrunden, da FM Martin Matthiesen udspillede den førende Marco Ferrante i et tårnslutspil.

 

5.runde
Det stod relativt hurtigt klart at Kolding Bymester 2018 hedder Jonas Bjerre. Jonas spillede hvid mod en af sine direkte konkurrenter, IM Igor Teplyi, i en ultraskarp Najdorf linie som begge spllere helt klart kendte ret godt, ihvertifald langt bedre end uglerne i kommentatorlokalet. Varianten inkluderede et hvidt kvalitetsoffer, der viste sig meget nemt at kunne føre til en forceret remis ved trækgentagelse, eller som det fulgte i partiet en stilling med meget begrænsede muligheder. Begge spillere øste af deres Najdorf indsigt i efteranalysen, og Igor beskrev meget godt hvad vi alle tænkte da han konkluderede: ”Det er utroligt hvordan Jonas i en alder på 13 år har nået at kigge på alt det her”. Stort tillykke med mesterskabet herfra.

 

igor jonas

Igor Teplyi mod Jonas Bjerre i sidste runde. Foto: Jan Rosenberg

I næstøverste gruppe (Mester 1) deltes førstepladsen mellem Marco Ferrante (2261) og Victor Haarmark Nielsen (2320), men grundet bedre korrektion er det Marco der modtager en invitation til at spille i øverste gruppe i næste års turnering.

 

Turneringens øvrige gruppevindere:

Mester 1: Marco Ferrante og Victor Haarmark Nielsen, 3 point
Mester 2: FM Mikkel Manosri Jacobsen 4 point
Mester 3: Maria Vasova, 4 point
Mester 4: Lars René Andersen, 4 point
Mester 5: Nicolai Kistrup, 4 point
Mester 6: Peter Kristensen, 3½ point
Mester 7: Tobias Breinholt Hoffmann, 3½ point
Mester 8: Lars Kjøller Nilsson, 3½ point
Mester 9: Finn Bonnez, 3½ point
Basis 1: Aage Søndergaard Nielsen, 4½ point
Basis 2: Markus Strange og Simon L. Hansen, 4 point
Basis 3: Albert Mechlenburg Møller, 4 point
Basis 4: Janith Easwaralingam, 4½ point
Basis 5: Kaj Olsen og Jonathan Roed Gundorf Jacobsen, 3½ point
Basis 6: Thomas Nielsen, 4½ point
Basis 7: Lars Jensen, 4½ point
Basis 8: Niels Aage Kristensen, 4½ point
Basis 9: Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen, 4½ point
Basis 10: Elias Roed Gundorf Jacobsen, 4½ point
Basis 11: Kent Uhre Knudsen, 5 point (som den eneste med maximum denne weekend).

Link til resultater fra DanPumps Kolding Bymesterskab: HER

Link til partier: http://www.liveskak.dk/2018/Danpumps/

Link til Spingeren Koldings hjemmeside: http://www.skakklubbenspringeren.dk/