Kampgejst i Landsholdsklassen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I Landsholdsklasssen fortsætter kampgejsten, og efter tre runder er kun tre partier endt remis. I dagens runde var der igen mange spændende partier og der blev fundet fire vindere.  

 

IM Bjørn Møller Ochsner – IM Nikolaj Borge 1 – 0 
Partiet mellem Bjørn og Nikolaj blev hurtigt en farlig affære for Nikolaj. Nikolaj gik for en meget lukket stilling med sort, men Bjørn åbnede hurtigt op på kongefløjen. Nikolas sortfeltede løber var rigtig dårlig, og han kunne ikke rigtig komme af med den. Da Nikolaj åbnede dronningefløjen, faldt stillingen helt sammen, og Bjørn vandt en kvalitet og stillingen.

 

GM Allan Stig Rasmussen – IM Mads Hansen 1 – 0
Allan mod Mads bølgede lidt frem og tilbage. Det blev Katalansk, og Mads udlignede nogenlunde, selvom han havde en lidt dårlig løber på b7. Mads fik dog åbnet a-linjen op, og fik dronningerne byttet af og aktiveret. Det lignede at Allan havde lidt problemer, men Mads blunderede og tabte en brik, og Allan endte alligevel med at tage pointet med hjem.

 

FM Jonas Buhl Bjerre – IM Rasmus Skytte ½ – ½
Jonas mod Rasmus var dagens først færdige parti. Det blev en lille sidevariant i Fransk, hvor Rasmus udlignede. I en helt lige stilling blev der taget en trækgentagelse.

 

IM Martin Percivaldi – FM Poul Rewitz 1 – 0 
Martin og Poul så meget roligt ud det meste af vejen. Efter en normal Maroczy, hvor der blev byttet mange brikker af, endte det i et slutspil med to tårne hver. Poul spillede det dog ikke korrekt, og Martin fik aktiveret sine tårne godt. Efter god teknik af Martin endte det med en gevinst til Martin.

 

IM Mikkel Djernæs Antonsen – IM Jesper Søndergård Thybo 0 – 1
Partiet mellem Mikkel og Jesper så hurtigt slemt ud for Jesper. Efter Jesper tog en risikabel bonde på a2, fik Mikkel overtaget. Mikkel afslog en trækgentagelse, og kunne kort bagefter have fået en gevinststilling med 19.La3! men da Mikkel ikke tog chancen, kæmpede Jesper sig tilbage og efter det sidste sæt tårne blev byttet af, gik Mikkels stilling ned og Jesper endte med at tage hele pointet. Her det spændende, men omskiftelige parti:

 

 

Stillingen i Landsholdsklassen efter 3 runder:
1. GM Allan Stig Rasmussen, 3 point
2. IM Bjørn Møller Ochsner, 2½ point
3. – 4. FM Jonas Buhl Bjerre, 2 point
3. – 4. IM Mikkel Djernæs Antonsen, 2 point
5. IM Jesper Søndergård Thybo, 1½ point
6. – 9. IM Martin Percivaldi, 1 point
6. – 9. IM Mads Hansen, 1 point
6. – 9. IM Rasmus Skytte, 1 point
6. – 9. IM Nikolaj Borge, 1 point
10. FM Poul Rewitz, 0 point

 

4. runde tirsdag kl. 14:00 byder på et spændende topopgør mellem de to førende spillere – odds fra Danske Spil i parentes:
GM Allan Stig Rasmussen – IM Bjørn Møller Ochsner (2,40 – 1,75 – 6,20)
IM Jesper Søndergård Thybo – IM Martin Percivaldi (1,70 – 2,50 – 6,20)
IM Mads Hansen – FM Poul Rewitz (1,48 – 2,55 – 12,00)
IM Rasmus Skytte – IM Mikkel Djernæs Antonsen (3,35 – 1,70 – 3,80)
IM Nikolaj Borge – FM Jonas Buhl Bjerre (3,00 – 1,85 – 3,60)

 

bmo

IM Bjørn Møller Ochsner møder tirsdag GM Allan Stig Rasmussen i et rigtigt topopgør. Foto: Thomas Vestergård

 

Per Andreasen kommenterer live dagligt cirka 40 minutter efter rundestart. Efterfølgende skriver han også en beretning om dagens runde på turneringens hjemmeside: http://www.skak-dm.dk/ 

 

I vores lille føljeton om den største alderforskel i et parti i landsbedste række, hørte vi i går fra Morten Fabrin om 56 år imellem Holger Norman Hansen (født 1899) og John Rødgaard (født 1955) ved DM i 1973. Fabrin er bosiddende på den lille limfjordsø, Fur, der har 855 indbyggere. I dag kan vi så fortælle, at en anden af Furs indbyggere, Claes Løfgren, har skrevet til skak.dk:

“Jeg ved ikke helt om det ‘smukke køn’ tæller i dene forbindelse – men i alt fald: Ved påsketurneringen i København 1968 blev Antonina Enevoldsen Danmarksmester for damer for 3. gang. Klassen havde i alt 6 deltagere, og blandt dem var Gudrun Levald (69 år) og Susanne Knöchel (11 år.) I deres indbyrdes parti sejrede erfaringen!”