ØBRO Nytår 2017 i gang

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Nytårets store turnering i København er nu i gang med 58 tilmeldte i ØBROs lokaler tæt på Trianglen. Favorit i år er den svenske stormester Jonny Hector, der har vundet turneringen flere gange. Han vil givetvis få stærk modstand fra de Internationale Mestre Mikkel Antonsen, Mads Hansen, Thorbjørn Broman, Martin Haubro og Tobias Christensen med flere.

 

hector dec_2017

GM Jonny Hector – favorit og fast deltager i ØBRO Nytår. Foto: Thomas Vestergård

 

Første runde bød på et par pæne overraskelser. Den største var nok svenske Jan Slettebos (2002) sejr over IM Tobias Christensen (2357), men også 15-årige Nicolai Kistrups remis med sort mod IM Jakob Aabling-Thomsen og Andreas Lund Ertbjergs remis mod IM Mikkel Antonsen, var positive overraskelser – set fra de lavere ratedes side.

 

I anden runde overraskede Søren Andersen (2094) fra Brønshøj med en hurtig sejr over FM Tobias Rostgaard (2310). Nicolai Kistrup fulgte remisen mod Aabling-Thomsen op med en sejr over en anden landsholdsklassespiller, Dara Akdag (2238), og Kistrup har efter to runder scoret næsten 1,2 point over den forventede ELO-score.

 

kistrup dec_2017

Nicolai Kistrup – Elo 1996, men på vej op med hastige skridt. Foto: Thomas Vestergård.

 

Andreas Lund Ertbjerg fra den arrangerende klub slog i 2. runde den tredobbelte danmarksmester IM Bjørn Brinck-Claussen, og er med i feltet lige efter de førende.

 

Tilskuerne til livesendingen, der er i særdeles kyndige hænder med Kasper Jerwiarz som chef, kunne i anden runde se en gyserafslutning mellem Thorbjørn Bromann og Mikkel Manosri Jacobsen, hvor Bromann trods klar gevinststilling måtte nøjes med remis, da der ikke var tid nok til at sætte mat.

 

Efter de to første runder har følgende otte spillere maksimumpoint: Viktor Haarmark Nielsen, IM Martin Haubro, GM Jonny Hector, Jacob Abildlund Brorsen, Michael E. Vesterli, Thomas Johansson, Søren Mikkel Andersen og IM Mads Hansen.

 

I 3. runde ser topopgørene således ud:
GM Jonny Hector – Jacob Abildlund Brorsen
IM Mads Hansen – Søren Mikkel Andersen
Thomas Johansson – IM Martin Haubro
Viktor Haarmark Nielsen – Michael E. Vesterli

 

Resterende program:
28. december: 3. runde kl. 13.00 og 4. runde kl. 19.00
29. december: 5. runde kl. 19.00
30. december: 6. runde kl. 13.00 og 7. runde kl. 19.00

 

Resultater kan ses her.

 

Live: liveskak.dk/2017/oebro-nytaar/