44. skaklejr på Hjerl Hede

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Siden 1973 har der hvert år i efterårsferien været afholdt Sahl Skaklejr på Hjerl Hede. Lejren er gennem alle årene blevet arrangeret af Aarhus Skoleskak, og de første mange år var det Dansk Skoleskaks “grand old man” Svend Svendsen der var initiativtager og lejrchef. 

 

Fællesfoto foran lejrskolen i Sahl. Foto: Freja Vangsgaard

 

I årets udgave, der er den 44. af slagsen, skriver en af lederne WFM Freja Vangsgaard om årets lejr: 

 

Netop nu afholdes den traditionsrige Sahl skaklejr, der afholdes på feriekolonien Sahl, som er kendt for sine hyggelige rammer. De 49 deltagere er i fuld gang med en lærerig og hyggelig uge, hvor der både er masser af skak såvel som sport på skemaet. Lejren er for børn i alderen 8-18 år, og alle er velkomne uanset, hvilken styrke de har. Der er undervisning til nybegynder såvel som til eliten. Igennem de 44 år lejren har eksisteret, har mange af Danmarks topspillere brugt deres efterårsferie på Sahl såsom Bjørn Ochsner, Jacob Vang Glud og Jonas Bjerre.

 

En typisk dag på Sahl starter klokken halv otte med vækning, så eleverne kan være klar til undervisning klokken ni. Efter en times koncentreret undervisning står den på et par runder i lejreturnering, derefter er der en lille frokostpause inden den igen står på skakundervisning og lejrturnering. Når alt dette er overstået skal eleverne ud og dyrke sport i De Olympiske Sahllege, hvor eleverne dyster i fodbold, rundbold, bordtennis og kondiskak. Om aftenen er der forskellige aktiviteter hver aftenen herunder holdlyn, lynturnering, kykskak og simultan.

 

Lejren startede mandag og slutter på fredag.