Rapport fra Brasilien

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra Sven Christensen, far til John Christopher Christensen, har skak.dk modtaget et rapport fra FIDE World Cadets Chess Championship 2017, der spilles i Brasilien:

 

Turen til Brasilien gik uden de store problemer, dog var der ekstrem sikkerhedskontrol i Barcelona hvor vi mellemlandede p.g.a. terroraktionerne der fandt sted dagen før vi kom. Vi fløj hurtigt videre til Sao Paolo hvor vi valgte et lille hotel nær centrum. Både størrelsen af byen og den ekstreme fattigdom kom bag på os begge. Byen er på størrelse med Sjælland og har eksempelvis fire lufthavne og et vejnet der minder om spaghetti der er eksploderet. Efter et par dage med fattige der sover overalt og tiggere der er meget pågående og et utal af advarsler om at vi ville blive overfaldet fordi vi var uden sikkerhedsvagter valgte vi at fortsætte turen mod destinationen Pocos Da Caldas som er ca. fire timers kørsel inde i landet i en blanding af højslette og bjerge. Vi er placeret på et hotel der hedder Thermas Wather World som er blanding af temapark og hotel, fedt sted bortset fra at det er vinter i Brasilien og parken derfor er lukket, suk. Vinter i Brasilien betyder at temperaturen er helt nede på 19 – 25 grader, så de griner af os når vi fortæller at det faktisk svarer til gode sommertemperaturer for os vikinger.

Første dag til turneringen var selvfølgelig kaos, der var ikke styr på noget og de store nationer brokkede sig voldsomt, men til sidst endte det hele med store smil og med masser af løfter om at det nok skulle blive løst hen ad vejen… Velkommen til Brasilien 🙂

 

 

 

Turneringens to solide vagtfolk, begge med Don Corleone look, støtter John 100%. Foto: Sven Christensen

Runde 1:
Var nærmest en pligtsejr for John, en stakkels brasiliansk dreng ved navn Rodrigo Da Costa, blev slæbt ind af hans mor med tårer i øjnene og en rating på et rundt nul. Hurtig sejr og videre i teksten. Vi morede os lidt over at John nu rent faktisk har prøvet at være på en delt første plads til VM, selvom glæden blev kortvarig.

 

Runde 2:
Nu kom der for alvor modstand. Islombek Sandorov fra Uzbekistan med en rating på 1867 og med en placering som nr. 9 på ranglisten. Det kunne godt give lidt sved på panden. John havde sort og det blev til en åben siciliansk, hvor begge spillere fulgte teorien til træk 8 hvorefter begge udviklede i retning af
midtspil. Det blev en styrkeprøve mellem John og hans modstander i hvem der bedst klarede sig i positionelt spil, slaget bølgede frem og tilbage og tilsidst var John ved at komme i tidsnød. John så heldigvis en smart manøvre til at give evig skak og remissen var i hus. En vigtig kamp der både gav selvtillid og en tro på at det er muligt at matche topspillere næste år når John igen spiller i U10.

 

Runde 3:
Var anden runde på en dag med dobbeltrunde. Efter den hårde match mod uzbekeren i første runde var der ikke så mange kræfter. John havde hvid mod Jack Levine fra N.Y. USA. En spiller der i udseende lignede en 10 årig version af Bill Gates. Ratingen fejlede ikke noget: 1845. Åbningen blev Phillidor og spillet blev meget komplekst og igen bølgede kampen frem og tilbage og var meget lige, men uheldigvis satte trætheden ind efter 4 timers intenst opgør og John overså et dronningeoffer med tab af en officer, hvorefter han valgte at opgive. John har nu 50%, lidt rating på kontoen, og en sprudlende lyst til at kæmpe videre, så det bliver spændende at se hvordan han klarer sig i de kommende runder.

 

Link til resultater for John: HER

 

Link til hjemmeside for turneringen: https://www.wccc2017.com/