Xtracon Chess Open i gang med rekorddeltagelse

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmarks største turnering, Xtracon Chess Open, kom fint i gang lørdag eftermiddag på Konventum i Helsingør. Med 433 deltagere slog man den hidtidige deltagerrekord fra 2015 med fire deltagere. Første runde var dog ramt af et par transportproblemer, f.eks. var GM Allan Stig Rasmussen strandet på Færøerne efter Faroes Open 2017 på grund af et aflyst fly, ligesom den italienske stormester Daniele Vocaturo fik udsat sit parti et kvarters tid på grund et forsinket fly. Rasmus Thøgersens planlagte tog fra Skive blev aflyst, og han måtte vente på det næste. Han nåede dog frem i sidste minut og vandt sit parti.

 

konferencesalen2017

Overblik over konferencesalen hvor de øverste 12 brætter spilles. Foto Thomas Vestergård

I første runde af en traditionel Schweizer–turnering møder den højst ratede fra den øverste halvdel, den højst ratede fra den nederste halvdel. Så der er en klar favorit i alle partier. Der plejer imidlertid altid at snige sig et par overraskelser ind. I første runde kom den første overraskelse dog først på bræt 47, hvor IM Martin Haubro (2365) måtte afgive en remis mod Pankaj Sindhu (1837) fra Indien.

Arrangørerne viser 50 partier live. Man har indlagt en forsinkelse på 10 minutter, inden trækkene vises på internettet, for at forhindre eventuel snyd med computerhjælp udefra.

FM Per Andreasen er som vanligt kommentator og analyserne vises live på KSUs YouTube-kanal, så man kan følge med direkte eller se kommentarerne efterfølgende. I dag kommenterede Per Andreasen mest på engelsk, da der var en syrisk IM blandt tilskuerne, og GM Baadur Jobava hurtigt kom til kommentatorlokalet og viste sin gevinst fra første runde.

 

Bagefter blev Baadur Jobava meget venligt siddende og assisterede med analyserne af de igangværende partier. Arrangørerne lover at flere stormestre, deriblandt den tidligere engelske VM-udfordrer Nigel Short, vil kigge forbi analyselokalerne i Helsingør.

 

jobava
GM Baadur Jobava er seedet som nummer 2 i turneringen. Foto Thomas Vestergård

Søndag er eneste dag med to runder. Første runde kl. 10.00 og anden runde kl. 17.00.

Spillested: Konventum, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør

Hjemmeside: xtraconchessopen.dk