Kort Nyt: NM, SM, Lüneburg og FIDE GP

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I en travl skaksommer er det ikke altid, der bliver plads til alle nyheder. Her samler vi lidt op på et par af sommerens begivenheder.

 

Det norske mesterskab, Landsturneringen 2017, blev spillet i Stavanger fra den 30. juni til 8. juli. I Magnus Carlsens fravær tog GM Jon Ludvig Hammer sig af titlen med 6½ af 9 et halvt point foran IM Frode Elsness, GM Simen Agdestein og GM Frode O.O. Urkedal. Der var fem stormester blandt de 24 deltagere i den bedste gruppe. Link til turneringen

 

jon ludvig_hammer_2017
GM Jon Ludvig Hammer – norsk mester 2017. Foto: Thomas Vestergård

GM Hans Tikkanen svensk mester. I et stærkt felt hvor 7 af de 10 deltagere var stormestre, trak Hans Tikkanen det længste strå med 6½ af 9 og ½ points forspring til Tiger Hillarp Persson og Nils Grandelius på de næste pladser. Link til turneringen

Ingen danske normer i Lüneburg. IM Mads Hansen førte GM-gruppen med 3½ af 5, men anden del af turneringen indbragte kun 1 point, så danskeren endte midt i feltet. Tyske IM Nikolas Lubbe, der har spillet turneringer i Danmark flere gange, vandt GM-gruppen udelt med 6 af 9. I IM-gruppen scorede Bjarne Light 3 af 9, mens Aase Morling scorede 2½ point i gruppe B for spillere med op til 1800 i Elo-rating. Den åbne turnerings gruppe A blev vundet af GM Evgeny Vorobiov fra Rusland med 7½ af 9. Link til turneringen


FIDE World Chess Grand Prix i Geneve blev spillet fra den 6. – 15. juli. Turneringen var den tredje ud af fire turneringer, der samlet skal finde to deltagere til kandidatturneringen 2018. Der er udtaget 24 spillere til Grand Prixet, heraf sidder 6 spillere over til hver turneringen. I Geneve vandt GM Teimour Radjabov fra Aserbajdsjan med 6 af 9 foran russerne GM Alexander Grischuk og GM Ian Nepomniachtchi med 5½ point.
Sammenlagt fører GM Shakhriyar Mamedyarov, Aserbajdsjan foran GM Alexander Grischuk, men de kan sagtens blive indhentet bagfra, da de begge har spillet tre turneringer. Link til turneringen.