Visioner i Hillerød Skakklub

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

Hillerød Skakklub er allerede Dansk Skak Unions syvende største skakklub med 73 medlemmer, men de initiativrige mennesker i Nordsjælland har planer om at gøre det endnu mere attraktivt at være medlem af klubben der blev stiftet i 1910. Derfor har man lavet en vision om at skabe et åbent og levende miljø med mangeartede skakrelaterede aktiviteter, hvor alle føler sig velkommen og nyder at være. Det er målet for Hillerød skakklubs store satsning at gøre klubben til den hyggeligste, største og stærkeste i Danmark!

 

I en tid med nedgang i medlemstallet i Dansk Skak Union, er det spændende med markante tiltag der kan vende udviklingen. Nedenfor kan man, som inspiration fra Hillerød Skakklubs hjemmeside, læse mere konkret om, hvordan mission og målsætning skal bringes ud i livet:

 

Nytænkning: Hillerød Skakklub har i mange år været en hyggelig, godt organiseret traditionel skakklub, som har givet stor fornøjelse til medlemmerne. Men hvis klubben skal vokse og ’følge med tiden’, skal der noget andet og mere til, og det er baggrunden for indholdet i den nye klubstrategi – en femårsplan frem mod 2022.

 

Målet: Alle skal føle det er sjovt og godt at være i Hillerød Skakklub. Der skal være sjove tilbud til alle niveauer. Samtidig skal medlemstallet stige med mindst 15% om året de næste fem år, og klubben skal være en del af eliten i Danmark og gerne vinde et Danmarksmesterskab senest i 2022. Det kræver en helt ny tilgang.

 

Midlet: En ny åben klubkultur med varierede tilbud til alle skakinteresserede unge og ældre, ny særskilt pigeafdeling, eftermiddagsskak, tilbud om lørdagsskak, dannelse af interessegrupper, løbende opstart af hold med ny skakinteresserede. Et mere ’cafeagtigt miljø’, hvor det sociale har lige så meget plads som det skaklige, er et væsentligt element i strategien. Der vil (naturligvis) stadig være turneringer og konkurrence, men det vil få mindre vægt, end det har haft frem til i dag.

 

Langt tilløb: Bestyrelsen og mange positive kræfter har været i gang med forberedelserne i et halvt år. Efter intens forberedelse er Hillerød Skakklub klar til at træde ind i en ny epoke med starten af den kommende sæson i august 2017. Følg med, det bliver spændende!

Hjælp udefra: Klubben har indgået et spændende samarbejde med den syvdobbelte danmarksmester Stormester Sune Berg Hansen og firmaet KH-Online med det formål at promovere skakken i Hillerød og skaffe nye medlemmer til klubben. Sune er nyt medlem af Hillerød Skakklub og vil stå for onlinerekruttering af nye medlemmer.

Stærkt hold: Hillerød Skakklub har ikke kun ambitioner om at være stor og hyggelig, men vil også være en styrkemæssig magtfaktor i dansk skak. Med Sune Berg Hansen i spidsen for klubbens bedste skakhold sammen med landstræner og stormesterkollega Lars Schandorff og flere stærke internationale mestre har klubben et hold, der bør kunne spille med om mesterskaber i den øverste skakdivision i Danmark, Skakligaen. I første omgang satser klubben på en hurtig tilbagevenden til Skakligaen.

Godt økonomisk fundament: Alle gode intentioner koster, og klubben har heldigvis modtaget god økonomisk støtte fra både Grethe Christiansens Legat og Spar Nord, hvilket gør det muligt at realisere de ambitiøse planer.

 

Det bliver en fantastisk rejse, som helt sikkert også vil inspirere andre skakklubber og gøre noget godt for alle i dansk skak.  

 

Se mere på Hillerød Skakklubs hjemmeside: HER