Sondex Cup – 1. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Lars Peter Hansen fra Springeren Kolding skriver dagligt fra turneringen Sondex Cup. Turneringen startede fredag aften med 120 deltagere:

 

Turneringen kom planmæssigt i gang efter velkomsten ved Koldings borgmester Jørgen Pedersen og Springerens formand Michael Jakobsen.

 

Lodtrækningen i IM 1 var IM Bjørn Møller Ochsner – IM Jens Ove Fries Nielsen, IM Rasmus Skytte – IM Igor Teplyi og IM Jesper Søndergaard Thybo – IM Roy Saptarshi.

 

Bjørn Møller Ochsner og Jens Ove Fries Nielsen tog ved træk 33 efter et slagsmål hvor hvid havde gode gevinstchancer. I træk 23 mente JOFN at hvid kunne have vundet med Lxb6. I stedet fulgte g3, og hvid måtte drible sig ud af forviklingerne og tage remis’en.

 

Jesper Søndergaard Thybo fik et overtag mod Roy Saptarshi, men inderen kom tilbage. På et tidspunkt så det ud som om begge spillede på gevinst, men en række afbytninger førte alligevel til rundens tredje pointdeling idet Rasmus Skytte og Igor Teplyi også delte i et aarhusiansk lokalopgør.

 

I IM 2 var konstellationerne FM Jonas Bjerre – FM Martin Matthiesen, Tobias Valentin Rostgaard – FM Rajdeep Sarkar og IM Jon Arni Nilssen – IM Martin Haubro

 

I partiet Jon Arni Nilssen – Martin Haubro fik hvid en lovende slutstilling med to fribønder. Sorts remischancer knyttede sig til et aktivt tårn. Det var dog – trods truslen med tårnet på b3 – ikke nok til at forhindre den hvide g-bondes fremmarch.

I partiet Tobias Valentin Rostgaard – Rajdeep Sarkar blev det nødvendigt at konsultere regelværket vedrørende trækgentagelse – eller rettere stillingsgentagelse. Samme stilling var opstået tre gange, men ikke efter en gentaget trækfølge. Så var der også remis selvom en stilling var opstået tre gange ad forskellige veje? Det var det, og inderens remiskrav var o.k.

 

Det sidste parti mellem Jonas Bjerre og Martin Matthiesen endte remis i et langt tårnslutspil.

 

 

1. runde er lige startet i de tre øverste grupper. Foto: Mads Boe

 

Link til live: HER 

 

I auditoriet kommenteres live-partierne under hele turneringen af FM Niels Jørgen Fries Nielsen fra dette link: HER

 

Resultater fra turneringen: HER

 

Se billeder på Facebook fra starten af turneringen: HER