Nordisk Mesterskab i Skoleskak for piger

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Pigetræner Peter Grove fra Skanderborg er med i Sverige til Nordisk Mesterskab i Skoleskak for piger. Peter sender dagligt en rapport hjem til skak.dk fra turneringen:

 

Der afvikles i denne weekend Nordiske Mesterskaber for pigespillere. Stævnet bliver spillet i smukke omgivelser i Stockholms Skaksaloner. Danmark har en delegation på 5 spillere med, rejseleder Lisa Havshøj og træner Peter Grove samt medfølgende forældre.

 

Danmark stiller med følgende spillere:

 

A-gruppen: (årgang 1997-2000)

Ellen Kakulidis, Ålborg Skakforening

 

B-gruppen: (årgang 2001-2003)

Anna Hedelykke Jensen, Nordre Skakklub

Signe Sofie Bøss Sørensen, Skive Skakklub

 

C-gruppen (årgang 2004 og yngre)

Nienke van den Brink, BMS

Nanna Ehrenreich, SK1968

 

1. runde forløb for danskerne, resultatmæssigt, som 1. runder plejer i sådan en turneringer, hvor der er seedninger: De store ånder slår de mindre. Der var dog flere enormt spændende forløb i partierne, hvor trænere og medrejsende forældre fik noget for pengene.

 

 

Fra spillelokalet i Stockholms Skaksaloner. Første runde er startet. Foto: Peter Grove

 

Først færdig var vores purunge debutant: Nanna Ehrenreich på 9 år(!) deltager for første gang til et internationalt mesterskab, og hun er kvalificeret via sit ratingtal på knap 1200. Selve udtagelserne er foretaget via Pige-DM i skoleskak + 1 plads til den højest ratede, som udover en eventuelt vinder, deltog i Pige-DM. Hun startede sin internationale karriere imod en svensk pige på knap 1500 i rating og flere år ældre. Selve udsigten til en sådan parring kan bekymre de fleste – og der opstod da også problemer allerede inden partiet. Det var dog ikke det sædvanlige: ”Hvad skal jeg spille”-dilemma – problemet var simpelthen, at Nanna sad på live – og her står hverken bogstaver eller tal! Så rejseleder Lisa Havshøj måtte i gang med at klippe og klistre, så Nanna kunne få noteret partiet. Selve partiet var en flot debut, når man tager alle faktorer til overvejelse, desværre måtte vores talentfulde pige ned efter hård kamp. Om 4 år har hun alderen til bare at være med i C-gruppen – så skal I se løjer!

 

Herefter vandt Ellen Kakulidis forholdsvis ubesværet over en svensk spiller. Efter modstanderen havde spillet hurtigt de første på træk og på vej imod en lang remisvariant i fransk, så afveg Ellen klogelig – hvorefter modstanderen satte en brik direkte i slag! Hun ofrede yderligere en officer, men tingene endte som de nu engang gør, når man har lidt færre figurer end modstanderen. En fin start for Ellen, som i morgendagens dobbeltrunde møder de to norske piger som er seedet 1. og 2. – et par gode resultater der, så ser det rigtig godt ud .

 

Signe Bøss Sørensen er også debutant, og havde i 1.runde fornøjelse af Thyra Kvendseth – 1.seedet i B-gruppen med over 1800 i rating. Signe er dog gået pænt frem på de seneste – blandt andet via en flot holdturnering for Skive Skakklub. Desværre gik tingene lidt galt i åbningen, da hun fik blandet planerne i kongeindiske sammen, og sad tilbage med en meget tvivlsom struktur. Signe fightede dog flot, og selv med en kvalitet mindre gjorde hun favorittens liv svært. Hun måtte dog give fortabt i slutspillet, da hun tillod modstanderens brikker at blive aktiveret. Ærgerligt nederlag efter et flot parti.

 

Anna Hedelykke stod for vores næste point. Anna har været med flere gange, og hun er i år seedet til 3.pladsen – hun går dog efter lidt mere. Første runde bød på en svensk pige som stillede sig utroligt passivt op. Anna straffede åbningsspillet hårdt og med modsatte rokader viste hun sin større spillestyrke. Modstanderen var af samme type som Ellen K´s – dem som elsker at spille skak, uanset hvordan stillingen er. Der blev spillet til den bitre ende, og slutteligt fik Anna lov at sætte mat med tårn, springer, dronning og 4 bønder mere. En fin start for Anna som i morgen møder 2.seedet Nansy Davidsdottir fra Island.

Vi har også en ratingfavorit med i Nienke van den Brink. Nienke er ved at være ret garvet som NM-deltager både ved skoleskak-NM, hvor der også er drenge med, NM for skolehold og også ved NM for Piger. Nienke slap ikke særligt godt fra åbningen, og modstanderen havde længe mulighed for at kaste alle brikker efter Nienke´s ensomme konge. Da den noget nervøse modstander aldrig fik angrebet iværksat, så viste Nienke i stedet god teknik og krøllede hende sammen.

 

I morgen spiller vi to runder i Stockholms skaksaloner – et helt igennem charmerende spillested. Det kan altså noget, når man sidder i lokaler, der kun er til for skak!

 

Program for turneringen:

Lørdag den 29. april kl. 10:00 – runde 2

Lørdag den 29. april kl. 16:00 – runde 3

Søndag den 30. april kl. 09:00 – runde 4

Søndag den 30. april kl. 15:00 – runde 5

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.schack.se/flick-nm/

 

Link til live fra turneringen: HER