Danskere i den tyske liga

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Mange danske spillere tager til Tyskland for at spille i de sekundære tyske ligaer. Søndag spilles 8. runde i alle ligaer pånær Bundesligaen, der afsluttes med en trippelrunde næste weekend.

 

I 2. Bundesliga tabte danskerholdet Turm Kiel i sidste runde med 4½-3½ til førerholdet SK Norderstedt, Med IM Simon Bekker-Jensen (1/2) på holdet, og misssede dermed med stor sandsynlighed oprykningen til Bundesligaen. På holdet spiller GM Jakob Vang Glud (4/5), GM Carsten Høi (3/6), IM Thorbjørn Bromann (3/4), IM Klaus Berg (1½/6), FM Mads Boe (4/7) og FM Filip Boe Olsen (0/1)

 

I bunden af tabellen kæmper det andet danskerhold Preetzer TSV for at undgå nedrykning. Med tre nedrykkere skal holdet vinde begge de to sidste matcher og samtidig håbe, at SF Berlin taber begge deres kampe. På holdet spiller IM Bjørn Møller Ochsner (1/2), IM Steffen Pedersen (2½/7), IM Igor Teplyi (1½/3), IM Nicolai V. Pedersen (1½/2), IM Mads Hansen (2½/4), FM Jonas Bjerre (3½/4) og FM Kristoffer Dyrgaard (1/2)

 

 

IM Steffen Pedersen har repræsenteret Preetzer TSV de sidste 20 år. De fleste af årene på bræt 1. Foto: Thomas Vestergård.

 

Stillingen efter 7. runder i 2. Bundesliga:
1. SK Norderstedt, 12 matchpoint, 34 brætpoint
2. Turm Kiel, 10 mp, 29 bp
3. SK Zehlendorf, 9 mp, 31 bp
4. Hamburger SK II, 9 mp, 30½ bp
5. SV Werder Bremen II, 8 mp, 29½ bp
6. SV Glückauf Rüdersdorf, 7 mp, 29½ bp
7. SF Berlin II, 7 mp, 25½ bp
8. Preetzer TSV, 3 mp, 26 bp
9. HSK Lister Turm, 3 mp, 24 bp
10. Rotation Pankow, 2 mp, 21 bp

 

I Landesliga Schleswig-Holstein er Bargtheheide med Bjarne Light (4½/8) på holdet placeret på 2. pladsen inden sidste runde, men uden mulighed for oprykning. I samme liga spiller Henrik Svane (4½/7), Svend Erik Kramer (2½/7), Christian Karstensen (½/4) Niels Falsig (0/1) og Hans Valdemar Hansen (0/2) for MTV Leck som desværre er sidst i ligaen og dømt til nedrykning.

 

I Verbandsliga A, som er rækken under, spiller Gert Aagaard (0/3), Jan Hendrik Lorenzen (½/2) og Asbjørn Hovgaard Schack (2/2) for Flensburger SK. Holdet er placeret næstsidst, men med en sejr i sidste runde, er der stadig mulighed for at blive i rækken. MTV Leck 2 med Niels Falsig (0/5), Hans Valdemar Hansen (2/6), Helge Sørensen (3/6) og Rolf Petersen (3½/5) er placeret sidst og rykker ud. 

 

I Verbandsliga B spiller FM Filip Boe Olsen (2/2) for Kiel 2, og holdet er inden sidste runde sikker på oprykning.

 

I Landesliga Hamburg spiller FM Niels Jørgen Fries Nielsen, WFM Esmat Guindy og WFM Thomine Stolberg-Rohr for SV Diagonale Harburg. Holdet er placeret midt i rækken.

 

Link til “Bundesliga Ergebniestdienst Hamburg” med alle resultater fra de tre øverste ligaer tilbage til sæsonen 2002-2003: HER

 

Link til resultater i Schleswig-Holstein: HER