Det bliver en GM der vinder DM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

DM 17_Carstensen_-_Andersen_Claus_Jacobsen

Inden sidste runde i DM er det helt sikkert, at det bliver en stormester der bliver Danmarksmester i skak 2017.

 

Både Mads Andersen og Allan Stig Rasmussen vandt deres partier lørdag i næstsidste runde og dermed er der fortsat et halvt points forspring mellem de to forhåndsfavoritter inden sidste runde Påskedag, søndag. (Foto fra 6. runde hvor Mads Andersen var i vanskeligheder og en kort overgang faktisk stod til tab mod energiske Jacob Carstensen. Foto: Claus Jacobsen.)

 

Fire sorte gevinster i Landsholdsklassen

FM Per Andreasen kommenterer dagligt via livestreaming, og skak.dk har (med tilladelse!) sakset dagens runderapport fra turneringens hjemmeside, som var endnu en kamprunde, og hvor sort vandt fire ud af de fem partier:

IM Igor Teplyi mod IM Mads Hansen blev remis. I kommentatorlokalet kritiserede jeg ellers 8,-b6?!, men det er ikke sikkert at det er så dårligt. I fortsættelsen fik sort nemlig udlignet spillet, og op mod tidnøden fik han en lille fordel. Alle brikkerne blev dog byttet, og det opståede tårnslutspil var klart remis.

IM Jacob Carstensen havde hvid mod IM Karsten Rasmussen. Det blev Caro-Kann, den ofte spillede struktur, hvor hvid har en isoleret d-bonde til gengæld for et frit officersspil og angrebschancer. Det så ud som om, at Karsten spillede det godt og i den begyndende tidnød ofrede Carstensen en kvalitet, måske overså han den! Det var ikke nok, og Karsten vandt i fin stil. 

FM Jacob Sylvan spillede næsten den samme struktur mod IM Thybo. I overgangen fra midtspillet til slutspillet spillede Sylvan ikke det bedste, og han pådrog sig mange dårlige bønder. I tidnøden i træk 40 havde Sylvan en god mulighed, nemlig 40. Tf4+ (som foreslået af IM Mads Hansen i kommentatorlokalet), idet sort jo ikke kan stille Springeren imellem på f5 på grund af 41.Txf5! Da Sylvan missede dette blev han udspillet, og Jesper Thybo vandt sikkert.

GM Mads Andersen havde de sorte brikker mod en (indtil nu) godt spillende IM Bjørn Møller Ochsner. Bjørn lavede dog en meget stor fejl i åbningen, 9.Lf4?? taber glat en officer, og selvom Bjørn forsøgte at mudre vandene, ja så vandt Danmarksmesteren stensikkert partiet.

IM Mikkel Antonsen havde hvid mod GM Allan Stig Rasmussen. Allan ofrede smart en bonde i åbningen, og for denne fik han et mægtigt spil. Omkring træk 24-25 troede jeg at partiet nærmede sig sin afslutning, alt så ud til at vinde for Stormesteren. 10 træk senere var hvid i hvert tilfælde helt færdig, men på mirakuløs måde lykkedes det Mikkel at holde sig inde i partiet, og pludselig var det ikke helt sikkert at slutspillet var tabt. Allan havde dog stadig fordel hele vejen, og til sidst lykkedes det ham at vinde.

Det betyder at Mads Andersen fører gruppen inden sidste runde med 6½ points, med Allan Stig i hælene med 6 points. De har begge hvid i sidste runde. Ved ligestilling er der omkamp mandag. I morgen søndag spilles sidste runde kl. 12.00, livekommentering begynder kl. 12.45.

Resultaterne i runde 8:
IM Mikkel Antonsen – GM Allan Stig Rasmussen 0 – 1
IM Jacob Carstensen – IM Karsten Ramsussen 0 – 1
IM Igor Teplyi – IM Mads Hansen ½ – ½
IM Bjørn Møller Ochsner – GM Mads Andersen 0 – 1
FM Jacob Sylvan – IM Jesper Søndergaard Thybo 0 – 1

Stillingen inden sidste runde:
1. GM Mads Andersen, 6½ point
2. GM Allan Stig Rasmussen, 6 point
3. IM Jesper Søndergård Thybo, 5 point
4. – 5. IM Bjørn Møller Ochsner, 4½ point
4. – 5. IM Mikkel Djernæs Antonsen, 4½ point
6. – 7. IM Igor Teplyi, 4 point
6. – 7. IM Karsten Rasmussen, 4 point
8. IM Mads Hansen, 3½ point
9. IM Jacob Carstensen, 2 point
10. FM Jacob Sylvan, 0 point

 

I sidste runde ser parringerne således ud med odds i parentes:
GM Mads Andersen – FM Jacob Sylvan (1,50 – 2,70 – 7.90)
IM Mads Hansen – IM Bjørn Møller Ochsner
IM Karsten Rasmussen – IM Igor Teplyi
GM Allan Stig Rasmussen – IM Jacob Carstensen (1,80 – 2,15 – 7,80)
IM Jesper Søndergaard Thybo – IM Mikkel Antonsen 

 

I Kandidatklassen er FM Poul Rewitz gået klart i front med 4½ point af 5. Efter sigende stod han til tab i lørdagens parti mod Niels Nørskov Laursen, men rewitz vandt og er et helt point foran IM Tobias Bent Christensen, FM Tobias Rostgaard, Dara Sevkan Akdag og Nicolai Brondt Pedersen.

 

I kampen om at blive Juniordanmarksmester, som går til den bedst placerede ungdomsspiller i Kandidatklassen, fører Rasmus Thøgersen med 3 point foran FM Jonas Bjerre og FM Filip Boe Olsen, der begge har 2½ point.

6. runde starter allerede søndag morgen kl. 09.00, og kan følges live HER

 

TV2 Nord besøgte DM i Rebild Påskelørdag. Se indslaget, hvor blandt andet de helt unge spillere John Christopher Christensen fra Silkeborg og Johannes Jensen fra Præstø medvirker HER

 

 

 

Link til hjemmesiden for DM: http://www.skak-dm.dk/

 

Link til Facebook: HER