Mads Andersen vandt topopgøret

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

GM Mads Andersen slog GM Allan Stig Rasmussen i det eneste stormesteropgør ved DM i Rebild. Dermed bragte han sig alene i spidsen med den perfekte score 3 point. For tredje dag i træk blev der fundet en vinder i 80% af partierne, hvilket vil sige at der hidtil er fundet vindere i 12 ud af de 15 spillede partier.

 

Mads Andersen havde hvid, og det blev Panov-varianten i Caro Cann. 13.-,f6 var vist en nyhed der jager springeren hjem, men skaber en svaghed på e6. Allan havde nok undervurderet 18.b4, som giver hvids springer et stærk felt på c5. Efter 18.-,Lb8 er Allan allerede i store problemer og vælger at give en kvalitet. Stillingen er dog så dårlig at Mads sidenhen ofrer en officer som fører til et slutspil med to bønder mere til hvid. Energisk spillet af den forsvarende Danmarksmester! 

 

Opgøret mellem feltets to eneste stormestre endte med en sejr til GM Mads Andersen. Foto: Claus Jacobsen

 

Det første parti der var færdig på dagen var opgøret mellem IM Bjørn Møller Ochsner og IM Jesper Søndergaard Thybo. Det lignede at Ochsner havde det meste med hjemmefra, og Thybo blev tvunget til at bruge rigtig meget tid. I træk 20, hvor Thybo er begyndt at nærme sig tidsnøden, kommer han til at spille a5? hvorefter Ochsner har Da4+ c6 Txd8! og det er helt slut for den nyudnævnte IM’er.

 

I partiet mellem IM Mads Hansen og IM Karsten Rasmussen blev der endnu en Caro-Kann. Det blev Short Varianten, hvor Rasmussen spillede en sjov plan, som Carlsen har spillet et par gange. Planen går ud på at sort spiller den sortfeltede løber til b4-a5-c7 hvorefter man spiller Se7 og 0-0. Det gik dog lidt galt, og Hansen havde efter 13…f6 muligheden for at spille 14.Lh5+! Kf8 g4 med planen f4 og kongen står lige i skudlinjen. Hansen spillede dog 14.f4 og det blev rigtig kompliceret. Rasmussen ofrede en kvalitet og fik rigtig god kompensation, men efter han misser 26.Sxd5! er det bare tabt og Hansen kørte den sikkert hjem.

 

IM Jacob Carstensen havde hvid mod FM Jacob Sylvan. De spillede Ponziani som det hedder efter 3.c3. Det så ud som om, at Carstensen havde meget med hjemmefra, og Sylvan kom hurtigt i problemer.  9.-,Se7 så forkert ud, da Sylvan aldrig kunne få bragt kongen i sikkerhed. Også 11.-,Lh3 var ikke noget godt træk, da det blev mødt af 12.Ld5!. Herefter var stillingen tabt, selvom Sylvan kæmpede videre til træk 35. 

 

Dagens resultater: 

 

IM Jacob Carstensen – FM Jacob Sylvan 1 – 0

IM Igor Teplyi – IM Mikkel Antonsen ½ – ½

IM Bjørn Møller Ochsner – IM Jesper Søndergaard Thybo 1 – 0

GM Mads Andersen – GM Allan Stig Rasmussen 1 – 0

IM Mads Hansen – IM Karsten Rasmussen 1 – 0

  

Stillingen efter 3 runder:

1. GM Mads Andersen, 3 point

2. Mikkel Antonsen, 2½ point

3. – 4. GM Allan Stig Rasmussen 2 point

3. – 4. IM Mads Hansen

5. – 6. IM Bjørn Møller Ochsner, 1½ point

5. – 6. IM Jesper Søndergaard Thybo, 1½ point

7. – 8. IM Jacob Carstensen, 1 point

7. – 8. IM Igor Teplyi, 1 point

9. IM Karsten Rasmussen, ½ point

10. FM Jacob Sylvan, 0 point

 

Tirsdag spilles runde 4 med start kl. 14:00. Her er opgørene i Landsholdsklassen med odds fra Danske Spil i parentes:

 

IM Mikkel Antonsen – IM Bjørn Møller Ochsner (2,55 – 1,80 – 4,95)

IM Jacob Carstensen – IM Igor Teplyi (4,20 – 1,75 – 2,95)

GM Allan Stig Rasmussen – IM Mads Hansen (1,85 – 2,15 – 6,95)

IM Jesper Søndergaard Thybo – GM Mads Andersen (4,80 – 1,80 – 2,60)

FM Jacob Sylvan – IM Karsten Rasmussen (4,20 – 1,60 – 3,50)

  

FM Per Andreasen kommenterer dagligt fra omkring kl. 15:00 fra spillestedet, og analyserne krydret med anekdoter kan ses via livestreaming: HER

 

 

Per Andreasen – mangeårig kompetent kommentator til DM og XtraCon Open. Foto: Claus Jacobsen

 

Kandidatklassen starter i morgen tirsdag kl. 18:30. Ved tilmeldingsfristens udløb her mandag kl. 18:00 var der 26 spillere tilmeldt gruppen. Favoritter i gruppen er IM Jakob Aabling Thomsen (2362), IM Tobias Christensen (2357), FM Tobias Valentin Rostgaard (2341) og FM Niels Nørskov Laursen (2303). 

 

Også gruppen G7 har start tirsdag med 43 spillere. 

 

Link til hjemmesiden for DM: http://www.skak-dm.dk/

 

Link til Facebook: HER