DM 2. runde – endnu en kamprunde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Også runde 2 ved DM i Rebild blev en rigtig spændende kamprunde. Som i gårsdagens runde blev der fundet en vinder i fire ud af de fem partier. Der tegner sig allerede nu et billede af, at de to stormestre er stærkere end resten af feltet. De får ikke de store åbningsfordele, men i midtspillet viser de forskellen på at have 100 ratingpoint mere end de øvrige spillere i feltet. 

 

Dagens resultater:

 

IM Mikkel Antonsen – IM Jacob Carstensen 1 – 0

IM Karsten Rasmussen – GM Mads Andersen 0 – 1

GM Allan Stig Rasmusssen – IM Bjørn Møller Ochsner 1 – 0 

IM Jesper Søndergaard Thybo – IM Igor Teplyi ½ – ½

FM Jacob Sylvan – IM Mads Hansen 0 – 1

 

Først færdig var opgøret mellem GM Allan Stig Rasmussen og IM Bjørn Møller Ochsner. Allan fik en lille, men klar fordel med spil mod en isoleret d-bonde. Sidenhen byttede han det, efter Sxe6, til en fordel med løberparret. I træk 30, hvor Bjørn er under pres begår han en stor fejl der taber en vigtig centrumsbonde, hvorefter han opgiver partiet. Godt spillet af stormesteren, som har vundet begge de to første partier.

 

Også IM Mikkel Antonsen demonstrerede god teknik med løberparret mod springerparret. Det gik ud over IM Jacob Carstensen. 

 

IM Karsten Rasmussen spillede London-systemet og stillingen så længe ud til at være helt i balance. Planen med Sc6-Sa7-Sb5 så forfejlet ud, da det tillod GM Mads Andersen at aktivere kongen og bringe den til dronningfløjen, hvor han vandt hvids a-bonde og dermed partiet. God tekning af turneringens højestratede spiller.  

 

Partiet mellem IM Jesper Søndergaard Thybo og IM Igor Teplyi endte som rundens eneste parti remis. Karpov har tidligere spillet 8.Sa4, men sort har haft gode resultater med Sd5 i stedet for Sd7, som Igor spillede. Partiet så aldrig ud til at komme ud over remisgrænsen

 

Sidst færdig var partiet mellem FM Jacob Sylvan og IM Mads Hansen. Åbningen var den skarpe Marshall-gambit og de fulgte hovedvarianten indtil 19.Dg2. Trækket 23.c4 var en fejl, da det koster en kvalitet. Slår Sylvan med springeren bliver han sat mat på de hvide felter. IM Mads Hansen realiserede energisk fordelen, og ofrede kvaliteten tilbage (36.Txd4 var også godt!) for afgørende matangreb. 

 

Fra starten på 2. runde i det store auditorium. Foto: Claus Jacobsen

 

Stillingen efter 2. runde:

1. – 3. GM Mads Andersen, 2 point

1. – 3. GM Allan Stig Rasmussen, 2 point

1. – 3. IM Mikkel Antonsen, 2 point

4. IM Jesper Søndergaard Thybo, 1½ point

5. IM Mads Hansen, 1 point

6. – 8. IM Igor Teplyi, ½ point 

6. – 8. IM Karsten Rasmussen, ½ point

6. – 8. IM Bjørn Møller Ochsner, ½ point

9. – 10. FM Jacob Sylvan, 0 point

9. – 10. IM Jacob Carstensen, 0 point 

 

Søndag starter tredje runde kl. 14.00. Her mødes de to stormestre GM Mads Andersen og GM Allan Stig Rasmussen i en direkte duel, der meget vel kan afgøre, hvem der næste søndag skal kåres som Danmarksmester. Programmet ser således ud med odds fra Danske Spil i parentes:

 

IM Jacob Carstensen – FM Jacob Sylvan (3,65  1,60  4,00)

IM Igor Teplyi – IM Mikkel Antonsen (3,75 – 1,55 – 4,20)

IM Bjørn Møller Ochsner – IM Jesper Søndergaard Thybo (3,70 – 1,60 – 3,95)

GM Mads Andersen – GM Allan Stig Rasmussen (3,85 – 1,47 – 4,75)

IM Mads Hansen – IM Karsten Rasmussen (3,65 – 1,55 – 4,35)

 

Spillested: Hotel Comwell Sport Rebild Bakker, Rebildvej 36, 9520 Skørping. 

 

Turneringens hjemmeside: http://www.skak-dm.dk/ 

 

Facebook: HER