DM 1. runde – kampskak

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmarksmesterskaberne i skak startede lørdag på Comwell Sport i Rebild Bakker. Efter en åbningsreception med taler af bl.a. Lene Aalestrup, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rebild Kommune, satte spillerne sig til brætterne og Lene Aalestrup udførte det første træk mellem den regerende Danmarksmester, GM Mads Andersen og klubkammeraten fra Skanderborg Mads Hansen.

 

Danske Spil havde forventet at de fleste partier skulle ende uafgjort, men første runde bød på rigtig kampskak, og der blev fundet en vinder i alle partierne på når et enkelt:  

 

IM Mikkel Antonsen – IM Jacob Sylvan 1 – 0

IM Jacob Carstensen – IM Jesper Søndergaard Thybo 0 – 1

IM Igor Teplyi – GM Allan Stig Rasmussen 0 – 1

IM Bjørn Møller Ochsner – IM Karsten Rasmussen ½ – ½

GM Mads Andersen – IM Mads Hansen 1 – 0 

 

 

Landsholdsklassen bliver sat i gang af Lene Aalestrup, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Rebild Kommune. Foto: Claus Jacobsen

 

Det så ud til at IM Mikkel Antonsen spillede et godt parti. 12.-, Se5 så ikke rigtigt ud, for efter et par afbytninger tog hvid centrum med f4, og pludselig så man hvorfor 11.Kf1 var et godt træk.

 

I en Grünfelder fik IM Jacob Carstensen en pæn fordel mod debutanten i Ladsholdsklassen IM Jesper Søndergaard Thybo. 28.d6 var unøjagtigt. Bedre havde været at øge trykket på e5-bonden og bringe begge tårne i a-linien. Efter 31.-,Dxd6? er stillingen forceret tabt.

 

IM Igor Teplyi må have haft en lille fordel efter åbningen mod GM Allan Stig Rasmussen, men 19.e5 må være en fejl, da Igor ikke når at få spillet Se4. Efter tab af bonde viser Allan solid stormesterteknik og slutter partiet af med en lille finte der vinder endnu en bonde.

 

Partiet mellem klubkammeraterne fra Århus/Skolerne IM Bjørn Møller Ochsner og IM Karsten Rasmussen endte remis i et tårnslutspil med 3 bønder til hver. Karsten havde spillet 4.exf6 i Caro-Cann, hvilket ikke er noget han før har gjort. Bondestrukturen kan være med hvid i denne type stillinger, men ret hurtigt fik Karsten spillet Se5 og stillingen er helt i balance. Omkring tidnøden havde Bjørn muligvis en mulighed for at spille 36.Td4, men efter Tg1 endte partiet kort tid efter remis.

 

I det sidste opgør overraskede Mads Andersen med at spille Skotsk, som normalvis ikke er noget han har på repertoiret. Mads Andersen må have forberedt 8.Sd2, som er en lille sidevariant til det mest spillede 8.c4. Mads Hansen holdt længe balancen – stod måske endda en anelse bedre, men i slutspillet gik det galt. 38.-,h6 tillader at begge hvide løbere bliver stærke og truer bønder i den sorte lejr. Da h-bonden falder er slaget tabt.  

 

 

God start for GM Allan Stig Rasmussen med gevinst med sort. Foto: Lars-Henrik Bech Hansen

 

Søndag starter anden runde kl. 14.00. Her ser programmet således ud med odds i parentes:

 

IM Mikkel Antonsen – IM Jacob Carstensen (2,15 – 1,85 – 6,95)

IM Karsten Rasmussen – GM Mads Andersen (5,60 – 1,90 – 2,25)

GM Allan Stig Rasmusssen – IM Bjørn Møller Ochsner (1,90 – 2,10 – 6,80)

IM Jesper Søndergaard Thybo – IM Igor Teplyi (2,95 – 1,80 – 3,95)

IM Jacob Sylvan – IM Mads Hansen (3,95 – 1,55 – 3,95) 

 

På DMs hjemmeside skriver Per Andreasen referat af dagens runde. Tilskuere, der ikke er i Rebild, kan også følge med i Per Andreasens live-kommentarer på hjemmesiden, da der transmitteres direkte fra kommentatorrummet

 

Også Kort Påske 1+2 og G5 1. forløb startede i dag lørdag. Partierne vises også live på DMs hjemmeside. 

 

Spillested: Hotel Comwell Sport Rebild Bakker, Rebildvej 36, 9520 Skørping. 

 

Turneringens hjemmeside: http://www.skak-dm.dk/ og se også mere på Facebook