Efter første år med den nye ”DanBase”

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra tidligere FU medlem Tom Skovgaard, som er en af initiativtagerne bag “DanBase”, har skak.dk modtaget en status på hvordan det går med skakdatabasen. Der er sket meget siden at den nye “DanBase” blev relanceret for et år siden

 

I marts sidste år blev ”DanBase” – databasen over danske skakpartier – relanceret med en ny hjemmeside her hos Dansk Skak Union på ”danbase.skak.dk”. Og i det forløbne år er der samlet ganske mange partier sammen fra de sidste over 100 års danske skakhistorie!

 

Samtidig er den ny hjemmeside bygget op med indeksering og værktøjer, som gør det nemt at finde turneringer, spillere og mesterskaber fra alle årene ved ganske få klik eller søgninger. Og ved opslag af en enkelt spiller vises oversigten over alle de turneringer, spilleren har partier med fra, så det er muligt at fremfinde partier fra hver enkelt spiller fra DanBase.

 

Også bl.a. alle Danmarksmesterskaber og alle Skakolympiader kan slås op via et enkelt klik, og der er partier fra næsten alle disse helt tilbage fra Dansk Skak Union’s ungdom.

 

Arbejdet med at samle – både nye og historiske – partier ind til DanBase fortsætter løbende, og her efter det første års arbejde ligger der ca. 100.000 partier i basen, og herunder indgår partierne fra den gamle DanBase – med enkelte udeståender som der arbejdes med.

 

Også billeder og video er der mulighed for at vise i DanBase, men arbejdet med den slags er tidskrævende, og billedmaterialet derfor foreløbig sparsomt.

 

Som et eksempel er det dog lykkedes DanBase-team’et at få samlet nogle unikke fotos, samt 7 partier og lidt beretninger, fra Bobby Fischer’s simultan i København i 1962! Partier og fotos er leveret af nogle af de spillere, der deltog i simultanen, bl.a. Ole Illum Truelsen, Palle Henriksen, Jørgen Hvenekilde og Erik Poulsen. Se mere via link’et HER

 

 

Et af de fremfundne fotos fra Fischer-simultanen i København i 1962. Nr. 2 fra venstre er Jørgen Hvenekilde, på det tidspunkt 26 år, der har leveret billedet.

 

DanBase-team’et vil meget gerne modtage partier og andet input, og der er også lavet mulighed for at personlige partisamlinger kan lægges i DanBase, som et supplement til den generelle DanBase-partisamling.

 

Team’et bag den ny DanBase er Lars-Henrik Bech Hansen, Tom Skovgaard og Jacob Pallesen – sidstnævnte har programmeret siden, samt yderligere personer som har leveret partier og assistance, bl.a. Lars Zwisler, Ken Lentz Rasmussen og Jens Askgaard. Danbase kan ses her: http://danbase.skak.dk/