Peter Thorsbro ny kvindelandstræner

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Thorsbro Peter._privatfoto_hentet_p_google

Peter Thorsbro fra Furesø Skakklub i Nordsjælland er ansat som kvindelandstræner. Stillingen blev opslået efter at Thomas-Schou Moldt trak sig tilbage kort tid efter OL i Baku. (Privatfoto af kvindelandstræner Peter Thorsbro).

 

Den 41-årige Peter Thorsbro vil som noget af det første i jobbet kontakte de kvindelige landsholdsspillere og kandidaterne til kredsen og mødes for at “koordinere en rød tråd” i et samarbejde. I de indledende planer står også en kontakt til forgængeren, for at høre om det forløb han kørte.

 

– Det vil være helt tosset med en ny træner, der vender det hele på hovedet og begynder forfra. Jeg mener vi skal bygge videre på de gode ting, der er sat i gang, siger Thorsbro. 

 

– De visioner jeg har er at udvikle og løfte niveauet og inspirere til selv at løfte det skaklige niveau, siger han.

 

Peter Thorsbro forestiller sig et endnu ikke fastsat antal træningssamlinger, geografisk passende fordelt landet over.

 

Den nye træner har spillet skak i næsten 30 år. Efter en pause i studietiden blev han for alvor aktiv igen for cirka fem år siden. Thorsbro er uddannet jurist men arbejder fuldtids med IT og økonomi.

 

– Jeg nyder spillets kreativitet og den sportslige konkurrence, og der er ikke meget der slår følelsen af at have vundet et helstøbt parti, siger han og tilføjer at i det lidt bredere perspektiv, er oplevelser og venskaber som skakken fortsat giver, medvirkende til at gøre skak til verdens bedste spil.

 

Familien består blandt andre af tvilingepiger på 12 år, som allerede trænes af far. Nu kan de udvide fortællingen til, at de modtager personlig undervisning fra kvindelandstræneren.