Kvinde-VM med kinesisk overraskelse

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

r 20170221_teheran_wwc_David_LladaVerdensmesterskabet i skak for kvinder nærmer sig de afsluttende matcher i Irans hovedstad, Teheran.

De to semifinaler er klar senere i dag efter at der måtte omspil til i den ene kvartfinale mellem Nana Dzagnidze og Harika Dronavalli. Det omspil kan man følge her onsdag. (Foto fra turneringen af David Llada.)

 

Link til VM

 

Kinesernes bedste kort var på forhånd Ju Wenjun, da verdensmesteren fra det foregående VM, Hou Yifan, ikke ønskede at deltage i knock-out turneringen. Der er for stor risiko for at man selv som meget stærk spiller løber ind i en god forberedelse, og så kan det være farvel og tak.

 

Det var lige præcis, hvad der skete for Ju mod en af de andre stærke kinesere, Tan Zhongyi, som efter at det første parti var endt remis vandt med sort, og dermed var en af favoritterne ude allerede i kvartfinalen. Tan er dog ikke nogen svag spiller, hun er rated 2502 mod Ju Wenjuns 2583.

 

Se det kinesiske kvartfinaleopgør fra ChessBase

 

louise fredericia_juli2012_thv

 

(På billedet ses Louise Fredericia under en turnering i Chess House. Foto: Thomas Vestergård.)

 

Op til VM var den danske OL-topscorer fra kvindeholdet i Baku og flere gange danmarksmester, WFM Louise Fredericia, den 14. februar i Radio24syv, hvor det blev til et cirka 10 minutter langt interview om kvinde-VM.

 

Ikke i et skak- eller kulturmagasin men i udenrigsmagasinet “Datolinjen” hos politisk redaktør Anne Sofie Allarp.

 Og der blev talt om meget andet end tørklædekravet, som har været og stadig er aktuelt under VM.

 

Hør om kvinde VM ca en halv time inde i programmet

 

Der har ikke været danske spillere med ved VM, men vore nabolande Sverige og Tyskland har begge haft en repræsentant med i feltet. De kom så til at møde hinanden i 2. runde, og her vandt GM Pia Cramling over IM Elisabeth Pähtz.

 

Derpå røg Cramling ind i en velspillende Kosteniuk, men der måtte dog omspil til, før russeren var videre.

 

Semifinalerne ved VM i Teheran:

 

Anna Muzychuk – Alexandra Kosteniuk

 

Tan Zhongyi – mod enten Dzagnidze eller Dronavalli.