Senior-DM til Rosenlund og Stentebjerg

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

S-DM 17_Grabow_Thorbjrn

Thorbjørn Rosenlund (th) fik omsider sit individuelle danmarksmesterskab. 42 år efter at han i landsholdsklassen 1975 lå til en DM-sejr men blev overhalet i de sidste runder, kom lørdag eftermiddag så en senior-DM titel til frederiksbergspilleren.

Med sikre 6 af 7 uden tabspartier var det samtidig en udelt førsteplads i 65+ gruppen i Løgumkloster.

 

Med de hvide brikker turneringens nummer tre, Pouelsten Holm Grabow, der har stået bag kameraet i alle billeder her på siden – bortset fra ovenstående, hvor han selv er i billedet. Partiet endte remis efter 15 træk.

 

S-DM 17_Light_Stentebjerg_Grabow_foto

Blandt de yngre seniorer i 50+ viste Per Stentebjerg-Hansen at hans måske lidt overraskende DM for nogle år siden ikke var nogen tilfældighed. Der måtte dog korrektion til før Stentebjerg denne gang kunne kalde sig danmarksmester foran favoritten, IM John Rødgaard og sidste års vinder, Peter Larsen.

 

På billedet ses mesteren til højre inden partiet i sidste runde mod Bjarne Light, der efter tab til Stentebjerg blev nummer fem i turneringen. Andenseedede Poul Rewitz kneb sig ind på en fjerdeplads.

 

Link til turneringstabellen for begge grupper

 

S-DM 17_Hartung_-Srensen_foto_Grabow

Det andet vigtige parti i gruppen 65+, der havde betydning for mesterskabet stod mellem Bent Sørensen og Jens Hartung-Nielsen. Sørensen kunne også nå seks point ved en sejr, men partiet endte remis, efter at Hartung stod bedst gennem det meste af partiet.

 

Bent Sørensen blev nummer to med 5,5. Pouelsten Holm Grabow som nævnt nummer tre med 5,0. Også de tre næste havde fem point; det var Jens Hartung-Nielsen som nr. fire, Steen Juul Mortensen nr. fem og Jørn Moestrup nr. seks.

  

Dødsfald i 50+ og drama i 65+

Studerer man tabellen nærmere, fremgår det at én spiller udgik fra hver gruppe. I 50+ var årsagen tragisk: Jasper Carlsen, der døjede med eftervirkningerne efter en nylig overstået operation, døde om aftenen efter 4. runde.

Jasper Carlsen boede mest i Berlin, og har ikke spillet meget i Danmark siden Politiken Cup i 2006; han meldte sig ind i Løgumkloster Skakklub for at få mulighed for at deltage i Senior DM, oplyser arrangør af senior-DM, Vagn Lauritzen til skak.dk.

 

I gruppen 65+ trak Niels Lauritsen sig fra turneringen efter 2. runde efter at der opstod en uoverensstemmelse i partiet. Episoden er bragt for Skaknævnet, der vil forsøge at finde frem til hvad der er op og ned i sagen.