OL-guldvinder til Helsingør i juli

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Dominguez Jobava_Caruana_213_OL_Baku_Maria_Emelianova

Det er lykkedes arrangørerne af sommerens store åbne turnering i Helsingør, Xtracon Chess Open at skaffe et særdeles spændende navn til turneringen. Det er Baadur Jobava, der er nummer 43 på verdensranglisten med lige over 2700 i rating.

 

Den 33-årige georgier Jobava vandt OL-guld individuelt på 1. bræt ved OL i Baku i efteråret med 8 af 10 uden tabspartier, og en ELO-præstation på over 2900. Jobava har en meget interessant spillestil og er ikke bange for at tage chancer. Siden han var 20 år har han været i verdens top-100; bedste placering er nummer 19.

 

På billedet, som er fra afslutningen ved skak-OL i Baku i september 2016, ses Jobava (Georgien) med sin guldmedalje i midten. Til venstre sølvvinderen, Dominguez (Cuba) og til højre Caruana (USA) med bronze.

Caruana fik dog også en guldmedalje med hjem, da USA vandt selve holdturneringen ved OL i åben række. (Foto fra OL-hjemmesiden taget af Maria Emelianova.)

 

Baadur Jobava er altså blandt de foreløbig 16 stormestre, som kan opleves til sommer, når turneringen afvikles fra den 22. til den 30. juli.

Tilmelding og yderligere oplysninger om turneringen på følgende link:

 

Link til Xtracon Chess Open