Godt nytår fra Dansk Skak Union

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

2016 blev om noget et år som skal huskes for en lang række af fremragende individuelle præstationer, som bl.a. udløste en stor tilgang af nye titelholdere. Mads Andersen blev udnævnt til Stormester og markerede det ved også at blive danmarksmester. Følgende har færdiggjort IM titlen: Martin Haubro, Bent Sørensen, Mads Hansen, Bjørn Møller Oschner, Jakob Aabling-Thomsen og Martin Percivaldi som desuden krydrede den afsluttende norm ved at gøre den til GM norm og vinde sølv ved Nordisk Mesterskab. Jonas Bjerre understregede talentet med en fornem bronzemedalje ved EM for ungdom. Steffen Slumstrup Nielsen markedsførte problemskakken på fornemste vis med en 10. plads ved VM og en OL guldmedalje, begge i komposition.

 

Skandinavien beholdt sin verdensmester i skak, idet Magnus Carlsen forsvarede titlen mod Karjakin. Det er der god pr. værdi i, fremfor en mester der bor langt væk, uanset om det er i Indien, Rusland eller måske USA næste gang?

 

Thorbjørn Rosenlund, Skakbladets kompetente redaktør gennem 39 år, besluttede i det sene efterår, at det med årets sidste nummer, var tiden at stoppe og tilslutte sig pensionisternes rækker. En så langvaring og konstant engageret indsats fra en medarbejder kan man næsten ikke prise højt nok, men vi vil alligevel gøre forsøget og takke ham ved en reception som afholdes under det kommende DM i Rebild, hvor alle er velkomne til at hilse på.

 

2017 byder på en række alvorlige udfordringer. Skakbladets fremtid skal besluttes. Skal det fortsætte? Hvis ja, i hvilken form og hvor mange numre? I den forbindelse er det naturligt at gennemgå Unionens samlede informationsindsats kritisk, med henblik til at finde den rette løsning til formidling af de hurtige nyheder og det mere dybdegående stof. Der er mange spørgsmål, og ingen nemme svar.

 

HBs oplæg til elitepolitik skal diskuteres færdigt. Fra ledelsens side lægges der op til at bruge budgetmidlerne anderledes aktivt end tidligere, og det har, naturligt nok, afstedkommet nogle skarpe, og overraskede reaktioner, fra flere af topspillerne. Forhåbentlig lykkes det at finde et fodslag, så vi også fremover kan repræsentere Danmark stærkt udadtil.

 

I skrivende stund afventes færdiggørelsen af rapporten over medlemsprojekterne i Allerød og Aalborg, men heldigvis kan vi allerede nu konstatere at flere klubber står parat til at gennemføre lignende projekter i deres nærområder – det skal vi naturligvis understøtte.

 

Med håbet om at alle har fået øjne, fingre og tæer velbeholdne med over årsskiftet, ønsker Dansk Skak Union alle medlemmer og skakelskere et godt nytår 2017.

 

Med venlig hilsen

Poul Jacobsen