Chess House Junior Master Class

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra Sven Christensen, som sammen med Lars Hansen, er arrangørerene bag Junior Master Class, har skak.dk modtaget følgende om en meget vellykket dag i Chess House i Aarhus:

 

Lørdag den 10. december blev der afholdt Junior Master Class, (forkortet JMC), for fjerde og sidste gang i 2016. Som de foregående tre gange blev arrangementet afholdt i Chess House i Aarhus. 30 skakglade juniorer, 4 friske trænere, 4 frivillige hjælpere og en turneringsleder med det store overblik, sikrede at dagen blev forrygende for alle deltagere.

 

Plads til alle

Junior Master Class er en viderebygning af de tidligere afholdte Junior Cyclus arrangementer, men med en række nye tiltag, der både har øget kvaliteten og bredden i forhold til at tiltrække juniorerne. JMC er henvendt til alle unge skakinteresserede, på tværs af klubber, skoler og institutioner, her er der kort sagt plads til alle.

 

 

Thomas Klitgaard underviser i gruppe C. Foto: Gert Meedom 

 

Om formiddagen undervises juniorerne i 4 forskellige styrkegrupper, hvorefter der er ca. 2 timers hygge og spisepause, før det går løs med en ligeledes gruppeinddelt hurtigskakturnering, hvor alle går til stålet med højt humør.

 

 

Fællesfoto af 30 glade deltagere foran Chess House. Foto: Gert Meedom

 

Stor fremgang

Gennem hele 2016 har deltager antallet gennemsnitlig været omkring 30 deltagere, hvilket er mere end en fordobling i forhold til 2015. Det viser lidt om hvor meget fremgang, der har været i det forgangne år. I Chess House håber man selvfølgeligt at denne fremgang vil kunne videreføres og udbygges i det kommende år, hvor en række nye arrangementer er i støbeskeen specielt rettet mod juniorerne.

Junior Master Class finansieres af Chess House, støttes med midler fra DSU 6. Hovedkreds og sponseres af Lasertime.

 

..og vinderne blev:

De fire gruppevindere, der sammenlagt havde de bedste resultater fra samtlige JMC turneringer i hele 2016 blev:

 

Gruppe A:

Christian Frambøl

 

Gruppe B:

John Christopher H. Christensen

 

Gruppe C:

Nicolaj Aggerbeck-Lauritzen

 

Gruppe D:

Valdemar Østergaard

 

Som noget helt nyt blev der uddelt en vandrepokal til bedst placerede i bedste gruppe. Den blev for første gang nogensinde vundet af: Christian Frambøl.

 

Alle der har bestået JMC undervisningsforløbet kan få deres diplomer overrakt ved næste JMC, der forventes afholdt i februar 2017.

 

Se mere om Junior Master Class: http://www.chesshouse.dk/