12. matchparti remis efter 35 minutter

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det sidste parti i den ordinære match, mellem verdensmester Magnus Carlsen og udfordrer Sergey Karjakin, endte remis efter blot 35 minutters spil og præcist det antal træk der skal spilles før der kan tages remis – nemlig 30 træk. Karjakin spillede berlinerforsvaret, og Carlsen valgte den samme variant, som han var tæt på at vinde med i runde 3 i matchen. Karjakin var dog velforberedt, og han fik hurtigt neutraliseret den lille hvide fordel gennem en masse afbytninger, som hurtigt førte til et helt lige løberslutspil med syv bønder på hver side.

 

 

Inden starten på det 12 og sidste matchparti. Foto: Worldchess

 

Ved starten på den efterfølgende pressekonference, blev der trukket lod til de fire kommende hurtigskakpartier der spilles på onsdag den 30. november, hvilket i øvrigt er dagen, hvor Magnus Carlsen fylder 26 år. Her fik Karjakin hvid i det første parti. 

 

Største bifald på pressekonferencen høstede arrangørerne ved, som kompensation for et meget kort parti, at invitere alle dagens tilskuere gratis til hurtigskakomkampen onsdag der spilles med start kl. 20:00. 

 

12. matchparti: 

 

 

 

 

Link til hjemmesiden: https://worldchess.com/nyc2016/round-12/