Jonas Bjerre i front ved U-EM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra runde 4 i Prag har en af deltagerne i turneringen, Bjarke Vanggaard i U18, skrevet en runderapport til skak.dk. Bjarke er en erfaren deltager i Ungdoms EM sammenhæng, da han sammen med sin søster, Freja,  har deltaget i samtlige stævner siden 2012 i Budva, Montenegro:

 

Efter en lidt sløj 3. runde klarede danskerne sig bedre i 4. runde. Med 8 point ud af 14 mulige, og hvor pigerne scorede 100%, kunne man tale om en god dag i danskerlejren. 

 

B8: John mødte Mykhailo Podolskyi fra Ukraine (urated) i afbytningsvarianten i dronninggambit. Mykhailo forsvarede stillingen godt og John fik ikke gang i minoritetsangrebet. Efter en fejlberegning fra John kom han ud i et dobbelt tårnslutspil som var fordelagtig for Mykhailo. Slutspillet kunne måske holdes, men efter tabet af en bonde måtte John se sig slået.

B10: Marius mødte Volter Aapola en urated finne. Volter slipper afsted med at tage testamentebonden, og efter en afbytning ender Marius ud i et dårligt slutspil, hvor flere bønder falder. Lukas skulle møde Konstantinos Stefanou fra Grækenland (1337). Efter en trækomstilling i fransk fik Lukas et farligt kongeangreb, men efter en fejlberegning ender det galt.

B12: Jonas trak yderligere en sejr hjem mod Ahmet Utku Uzumcu fra Tyrkiet (2047). Jonas formåede at vinde en masse terræn i en Najdorf, og han vandt en bonde. Ahmet fik lidt modspil, men efter ukorrekt spil fra Tyrkerens side trak Jonas sejren hjem. Hannibal spillede et italiensk parti mod Victor Magold en Rumæner med 1708. Hannibal fik en dårlig bondestruktur. Det endte ud i et dobbelttårnslutspil, hvor Hannibal forsvarede det godt, indtil Victor fandt ud af at trænge igennem.

B14: Filip røg ud i en Pseudo-Panov (1.e4 c6 2.c4 d5 3.cxd5 cxd5 4.exd5 Sf6), hvor han hurtigt vandt bonden tilbage. Det endte ud med, at Daniel Morgunov fra Østrig (2098) havde to hængebønder, men efter en regnefejl af Filip kunne modstanderen ofre dronningen for et tårn og to officer, men det var bare tabt for Filip, fordi dronningen ville gå tabt pga. mat i bonden. Sander vandt et kongeindisk angreb mod Matyas Cernicek (1461). Matyas spildte for meget tid på dronningefløjen, så Sanders angreb kørte lige igennem.

B16: Nicolai vandt en bonde efter et nået mærkeligt åbningspil fra belgieren Sasche Siebt (1847) side. Det blev bagefter byttet af til et springerslutspil og senere et bondeslutspil, som var remis, dog vinder Nicolai efter, at Sasche kvajer sig.

B18: I den ældste gruppe blandt drengene vandt Martin over Patrik Stepan en 2145 mand fra Tjekkiet partiet forløb roligt indtil omkring tidskontrollen, hvor det blev meget uklart på grund af mange taktiske muligheder. I disse taktiske forviklingen lavede tjekken den afgørende fejl, og Martin udnyttede det med en flot kombination. Bjarke byttede om på to træk i Lg5-varianten i Caro-kahn, og hans modstander Mats Beeck fra Tyskland (2196) udnyttede det til fulde.

G12: Nienke spillede ”Nienkögambit”, hvor modstanderen Michaela Maresova med 1430 fra Tjekkiet spillede med sort 1. c4 b5 2. cxb5 a6 3. bxa6 Lxa6. Efter at have vundet en bonde vandt Nienke yderligere bønder indtil at modstanderen gav op.

G14: Signe kom godt fra start i en Skotsk gambit imod Olga Minko, en stærk russer med 1622. Det blev dog kompliceret, og Signe kom ud af det med en flot række kombinationer og hentede sejren hjem.

G16: Ellen udspillede sin modstander Giulia Giordano (1831), som er italiener, taktisk. ”Jeg var i mit es og spillede til mindst 2500” sagde Ellen om sit parti. Hendes modstander overså adskillige taktiske finesser fra Ellens side, og det endte med en sikker sejr.

G18: Freja spillede i denne runde i mod Victoria Egyed, en ungarer med 2007 i rating. Ungareren spillede forkert tidligt i Fantasy varianten i Caro-Cann hvorefter at Freja vinder en bonde, den afgørende fordel bliver dog først hentet hjem efter at modstanderen spiller upræcist i midtspillet

 

Jonas Bjerre har indtil videre spillet meget overbevisende ved Ungdoms EM, og har vundet samtlige partier. Her inden partiet i runde 4. Foto: Mads Boe

 

Nicolai Kistrup kom endelig på tavlen med et helt point. Foto: Mads Boe

  

Sander Stage-Steffensen har fået en hård start på EM mod stærke modstandere, men vandt et flot angrebsparti i runde 4. Foto: Mads Boe

 

Resterende program for turneringen:
Mandag 22. august kl. 15:00: 5. runde
Tirsdag 23. august: Fridag
Onsdag 24. august kl. 15:00: 6. runde
Torsdag 25. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag 26. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag 27. august kl. 13:00: 9. runde

 

Live: http://www.eycc2016.eu/games/live-coverage/

 

Link til resultater for de danske spillere: HER

 

Link til hjemmesiden: http://www.eycc2016.eu/