Halvvejsrapport fra Ungdoms OL

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra holdkaptajnen på det danske ungdoms-OL hold, Tavs Bjerre, har skak.dk modtaget følgende midtvejsrapport fra Slovakiet:

  

Efter en planmæssig – og tiltrængt – sejr på 4-0 mod et slovakisk hold i 5. runde kan vi holde hviledag i morgen med god samvittighed: Vi er tilbage på sporet igen og har ambitioner om at kravle yderligere opad i tabellen i anden halvdel af turneringen.

 

I 1. runde vandt vi uden de store problemer 4-0 over et andet slovakisk hold, i 2. runde tabte vi 1-3, men det var absolut godkendt, for det var mod tredjeseedede Armenien.

 

Fra venstre det danske hold mod det stærke hold fra Armenien: Jonas Bjerre, Filip Boe Olsen, Sophus Mechlenburg Møller og Bjarke Hautop Kristensen. Foto: Tavs Bjerre

 

3. runde blev derimod et meget skuffende nederlag til et lavere rangeret hold fra Singapore, og i 4. runde spillede vi kun 2-2 mod Finland, som vi ellers burde kunne slå, og som vi havde revanche til gode mod efter et forsmædeligt nederlag ved U-OL i Ungarn i 2014.

 

Arrangementet er fint, og der er en særlig stemning over de her store turneringer med deltagere fra hele verden, med bl.a. security guards ved indgangen og zero tolerance: Hvis en spiller ikke sidder ved brættet når runden går i gang, har han tabt. Det skete for førerholdet Iran og betød at de måtte nøjes med 2-2 mod Østrig.

 

Der er også noget særligt ved holdskak med fælles forberedelser og efteranalyser.

 

Vi må endnu engang erkende at mange af vores modstandere spiller bedre end deres ratingtal, men også holde fast i at vi ikke i første række deltager for at vinde, men for at få spillet og analyseret en masse skak og få gjort en masse nyttige erfaringer.

 

Efter hviledagen i morgen tirsdag er der dobbeltrunde onsdag og turneringen slutter på fredag.

 

Link til hjemmesiden: http://wyco2016chess.sk/en hvor der også vil være livedækning fra turneringen.

 

Link til Chess-Results med resulter fra turneringen: HER